„Майчина грижа“ събра първите 400 лева за паметник на Керката

Maychina-grizha-sabra-parvit-400-lva-za-pamtnik-na-Krkata
„Майчина грижа“ събра първите 400 лева за паметник на Керката
Женското благотворително дружество „Майчина грижа“ успя да събере първите 400 лева за осъществяване на инициативата си – построяване на скулптурна фигура на вечния габровски музикант и зевзек Александър Керков. Парите бяха събрани на специално организирания за целта на 20 март благотворителен концерт в галерия „Христо Цокев“.

Женското благотворително дружество „Майчина грижа“ успя да събере първите 400 лева за осъществяване на инициативата си – построяване на скулптурна фигура на вечния габровски музикант и зевзек Александър Керков. Парите бяха събрани на специално организирания за целта на 20 март благотворителен концерт в галерия „Христо Цокев“. Концертът с издържана програма и умела водеща Вера Тихова събра доста почитатели на изпълненията на габровските таланти и напомни отново защо Александър Керков – създателят на фанфарна музика и „Джаз Керков“ не бива да бъде забравен. В концерта участваха певческият състав на НАГ, „Усмивките на Габрово“ , деца от Детска градина „Явор“, възпитаници на Школата за спортни танци, цигуларят Христофор Михайлов, възпитаници на Музикалното сдружение към читалище „Априлов-Палаузов“, както и църковния хор при храма „Света Троица“. Освен че пуснаха колкото могат пари в касичката за дарения, габровци си купиха и от специално изработените картички с изображението на бъдещия паметник на Керков, чийто проект беше изработен и дарен на „Майчина грижа“ от скулптора Георги Балабанов. Предложението за изграждането на паметник е одобрено от Общината и дори е определено мястото на скулптурната фигура – в градинката до сладкарницата, популярна като „Глинените гърнета“. Керката е седнал на пейка с фанфар в ръка, а до него може да се настани всеки, който иска да си направи снимка за спомен.

Дамите от Женското благотворително дружество ще организират още благотворителни събития и продължават да очакват дарения, тъй като изработването на паметника ще струва около 40 хиляди лева.

За габровци, които биха дарили средства за изработването на скулптурата на Александър Керков, от „Майчина грижа“ предлагат и банковата сметка 02/0000000004960171, IBAN BG87STSA93000004960171, BIC STSABGSF.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото