Марияна Цвяткова, специалист „Маркетинг и продажби“ в „Метал Секюрити Груп“ ЕООД:

Mariyana-TSvyatkova
Марияна Цвяткова

Отличителна черта на “Метал Секюрити Груп” е, че държим на качеството на охранителните и обучителни услуги

През изминалата 2014 г. в „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ ЕООД, съвместно с учебен център „МЦСПОС АЛФА-МЕТАЛ“ ЕООД, са преминали обучение над 400 чужденци от Европа и Азия. В края на януари 2015 г. американската компания „MDF Ltd” избра да проведе курс за охранители в сферата на морската сигурност – охрана на плавателни съдове. Обучение от подобен вид се провежда за първи път в България. При тренинга бе използван откритият тактически полигон и стрелбище, собственост на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ ЕООД, намиращ се в землището на село Мичковци. В това обучение, продължило 7 дни, взеха участие 15 души от различни държави (Англия, Испания, Гърция, Италия и др). По време на цялото обучение инструктори с международен опит от САЩ и Израел демонстрираха теоретични и практически действия, тясно специализирани в сферата на морската сигурност.
Подобни курсове и обучения допринасят не само за развитието на фирмата, но и способстват косвено за развитието и на общината – в областта на туризма, популяризирането на Габрово, неговите забележителности, създаване на бизнес контакти и други.
По повод обучителната дейност разговаряме с Марияна Цвяткова, специалист „Маркетинг и продажби“ в „Метал Секюрити Груп“ ЕООД.

......................

- Разкажете ни повече за полигона, който „Метал Секюрити Груп“ притежава и използва при провеждане на курсовете си?
- Откритият тактически полигон в с. Мичковци е уникален по рода си. Това е единственият частен полигон-стрелбище от този род в България и един от малкото тактически полигони в Европа. Разполагаме с открита зона за тренинги с огнестрелни оръжия и място за шофиране.
- С какво се откроява вашият полигон и какви са вашите конкурентни предимства?
- Тази година ще приключим успешно с втория етап от изграждането на полигона, включващ CQB селище за прочистване на сгради и разиграване на различни тактически сценарии, както и полоса с препятствия, която дава възможност за подобряване на физическата форма на нашите курсисти. Това подобрение и неговата експлоатация ще ни даде възможност да организираме още по-разнообразни обучителни курсове, които са вече тясно специализирани в подготовката на кадри в сферата на охраната и сигурността.
След завършването и на втория етап от изграждането тактическият полигон в с. Мичковци ще отговаря на всички международни стандарти както за строителство, така и за качеството на обученията, които могат да бъдат проведени.
За в бъдеще предстои трети етап от изграждането на стрелбищния комплекс. Това включва построяването на къщички за настаняване, места за отдих и почивка, басейн и други. Замисълът на целия проект е изграждането на спортно-тренировъчен комплекс с места за настаняване и отдих. Това ще допринесе допълнително за популяризирането на град Габрово като туристическа дестинация и за развитието на един по-нестандартен вид туризъм – екстремен туризъм.
Туристическата фирма, с която и в момента работим - „МЕТАЛ ТУР“ ООД, вече има подготвени туристически пакети за екстремен туризъм. Заповядайте при тях и изживейте една различна почивка.
- Прави впечатление, че разнообразявате курсовете, които провеждате. Можете ли да ни кажете какво предстои в бъдеще?
- Да, факт е, че ние държим да бъдем в крак със световните тенденции в сферата на охранителната индустрия. За да бъдем конкурентоспособни и да продължаваме да бъдем водеща компания в областта на специализираните профилирани обучения по охрана и сигурност не само в България, но и на международно ниво, ние обогатяваме асортимента от курсове, които предлагаме. През последните няколко години особено търсени са обученията за „Охранители морска сигурност“ и така наречените „Контрактори“ - охранители, опериращи в зони с повишен риск, като например Ирак, Афганистан, Сирия и други. Подобни обучения се организират и провеждат в „АЛФА МЕТАЛ“ ЕООД.
- Имате ли обратна информация как се развиват курсистите, преминали обучения при Вас?
- Ние поддържаме контакт с всички наши курсисти. За нас е много важна обратната връзка и най-вече да сме сигурни, че хората получават това, което им трябва като знания и умения, за да се развиват нагоре в професионалното си поприще. Ние държим на качеството на предлаганите от нас обучителни услуги и това е нашата отличителна черта. „АЛФА МЕТАЛ – ЗА ДА БЪДЕТЕ МЕЖДУ НАЙ-ДОБРИТЕ, ТРЕНИРАЙТЕ С НАЙ-ДОБРИТЕ!“
Въпросите зададе Бояна Пенчева

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни