Малката художничка Вяра Пенчева от Габрово бе наградена лично от Бербатов

Топ новина! 	Малката габровска художничка Вяра Пенчева поднесе поредната радост на своите
Малката художничка Вяра Пенчева от Габрово бе наградена лично от Бербатов
Малката габровска художничка Вяра Пенчева поднесе поредната радост на своите близки, а и на всички габровци, които се радват на нейните постижения – тя бе наградена лично от Димитър Бербатов по време на церемонията в полувремето на мача „All Stars 2017“,

НАДЕЖДА ТИХОВА

Малката габровска художничка Вяра Пенчева поднесе поредната радост на своите близки, а и на всички габровци, които се радват на нейните постижения – тя бе наградена лично от Димитър Бербатов по време на церемонията в полувремето на мача „All Stars 2017“, организиран от Бербатов на 14 юни 2017 г. на стадион „Васил Левски“ в София. Вяра е победител в категорията „Изкуство“ във възрастовата група от първи до четвърти клас в Деветите годишни награди „Успелите деца на България“. За първи път първолаче застава на първото място сред талантливите деца от цялата страна, които с постиженията си станаха членове на Клуб 2016 на „Успелите деца на България“. Тя получи сертификат за отличието „Лауреат на Голямата награда за постиженията в областта „Изкуство“, както и статуетка – символ на проекта „Успелите деца на България“, потвърди майка й Димка Пенчева. Вяра и останалите 8 наградени деца в останалите категории и възрастови групи стават стипендианти на фондация „Димитър Бербатов“.

На стадион „Васил Левски“ беше и друго габровче – най-награждаваният победител в областта на информатиката и математиката – ученикът от Природоматематическата гимназия Мартин Копчев, който продължава да побеждава във всеки конкурс, на който се е явил. Той беше сред тримата финалисти в категорията „Наука V-VІІІ клас“. Всичките 27 финалисти от „Успелите деца на България“ получиха предметни награди – таблети.

Вяра Пенчева е първокласничка в СУ „Райчо Каролев“ в Габрово. Нейни ръководители в любимото й занимание рисуването са Елиза Ковачева, Мая Георгиева, Ива Мошкова. За миналата година Вяра е спечелила общо 21 награди от 11 международни и 10 национални конкурса. Сред тях са:

Първа награда (единствена) във II Международен фестивал за рисунки на педиатрични пациенти - Будапеща (Унгария). През 2016 г. в конкурса участваха повече от 1300 творби на деца от 24 държави. 18-членно международно жури определи победителите в четирите възрастови категории. Лауреатите в конкурса бяха поканени на официалната церемония по награждаване на победителите, която тази година се проведе в Будапеща (Унгария). Конкурсът бе подкрепен от около 60 центрове в областта на медицината и изкуството, като едновременно в различни градове по света се проведоха повече от 30 изложби от избрани рисунки, участвали в него. Вяра бе единственото българско дете сред лауреатите. Първа награда („Star Artist”, поделена) - категория 6-10 г. в Международен онлайн конкурс за детска рисунка "Picasso Art Contest”, сезон 2 - Индия.

Първо място (поделено) - категория „Изобразително изкуство”, ІІ ВГ (І-ІV клас) - Международен конкурс „Аз обичам Черно море” - Несебър. Наградата на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – гр. Сливен (единствена, над първото място) в XII Общонационален конкурс за коледна картичка, под надслов „Весела Коледа за всички“ - Сливен. Наградата е наречена "специална", но е единствена за всички възрасти и е с по-голяма стойност от първото място в съответната възрастова категория.

През ноември и декември 2016 г. Вяра взе участие и в престижен международен проект. Индийската компания Invis Multimedia, която се занимава с разработване на иновативни IT проекти, покани Вяра да участва в един от най-новите й проекти – разработването на сайт за деца, включващ образователни и забавни видеоклипове, приказки, детски песнички и др. Вяра участва в проекта чрез изготвяне на илюстрации към няколко детски песнички. През декември 2016 г. тя участва и в благотворителна инициатива за изработване на коледни картички в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ - България за образование и ранно учене. Вяра подкрепи каузата с две свои коледни рисунки, които благодарение на Orange center се превърнаха в прекрасни картички. Средствата от продажбата на тези коледни картички ще бъдат дарени в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ - България за образование и ранно учене.

През 2017 година само досега Вяра Пенчева вече е спечелила 20 нови награди от международни и национални конкурси.

Както е известно мачът на звездите – грандиозното спортно събитие, беше организиран точно в името на децата и събраните средства ще отидат за подпомагане на развитието на техните таланти в областта на спорта, изкуствата, науката.

Освен Вяра Пенчева и Мартин Копчев, част от Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ са още 17 деца от Габрово, Севлиево и Трявна. Сред тях е номиниран в две категории – математика и изобразително изкуство, не по-малко талантливият по-голям брат на Вяра – Ясен Пенчев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни