Линейка и автомобил се удариха на кръстовище

	Линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, превозваща спешно пациентка,
Линейка и автомобил се удариха

Линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, превозваща спешно пациентка, и лек автомобил „Мазда“ с габровска регистрация се сблъскаха вчера малко след 15 часа на кръстовището под хотел „Балкан“ в Габрово.

Има щети, но инцидентът се размина без пострадали. Пациентката от линейката беше претоварена в друга кола на Бърза помощ и откарана в болницата. Екип на „Пътна полиция“ направи оглед на местопроизшествието.

Линейката с включен звуков и светлинен сигнал дойде от ул. „Шипка“ към моста „Игото“, като трудно си проправи път между колите, повечето от които с неохота й даваха път. Линейката е карала припаднала жена, за която се получил сигнал на спешния телефон 112.
Точно когато линейката навлезе в кръстовището, друга кола - светла лимузина, идваща откъм ул. „Юрий Венелин“ на зелен светофар, се блъсна в нея. Двамата шофьори излязоха, събраха се хора, на сирена пристигнаха и две полицейски коли. Не след дълго дойде втора линейка. Пациентката от катастрофиралата линейка бе претоварена и откарана в болницата. Огледът от катаджиите продължи дълго, гледаха и записи от камерите.
От полицията уточниха, че зад волана на „Мазда“-та е бил 44-годишен мъж от Габрово, а 50-годишен шофирал линейката.

Според Закона за движение по пътищата: „При приближаване на моторно превозно средство със специален режим на движение водачите на останалите пътни превозни средства са длъжни да освободят достатъчно място на пътното платно, а при необходимост и да спрат, за да осигурят безпрепятствено преминаване както на сигнализиращото, така и на съпровожданите от него превозни средства.“
Според шефа на Бърза помощ д-р Георги Шандурков, най-важен е животът на болния, който се превозва. Движението, в това число и на колите със специален режим, трябва да бъде такова, че да не го застрашава.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото