Лиляна Павлова: Учредяването на сдруженията на собственици за саниране на жилищните сгради е безплатно

liliana_pavlova.jpg
Лиляна Павлова: Учредяването н

„Учредяването на сдруженията на собствениците е безплатно, единствената такса, която се плаща е от 10 лв. в Агенцията по вписванията“,съобщи Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в Габрово. Днес заедно с вицепремиера Томислав Дончев и кметът на града Таня Христова представиха пред жителите на града параметрите на Националната програма за енергийна ефективност. В града около 150 са сградите, които могат да кандидатстват за саниране.

„Присъствието на представител на общината на учредителните събрания на сдруженията не е задължително, но е задължително да има обява, стояла 7 дни преди това на видно място. В противен случай, то може да бъде оспорено от съкооператор“, посочи Павлова. Държавата няма да плаща на сдруженията , за да се регистрират, допълни Тя.

„Държавата няма да плаща или компенсира изградени вече външни изолации, както и изграждането на индивидуални отоплителни системи в отделни апартаменти от блока“, отговори на поставени въпроси регионалният министър. Тя обясни, че и дограма, която е стара и не отговаря на критериите, предписани от енергийния одитор, ще бъде подменена за сметка на програмата.

Забрана за продажба на жилища след тяхното саниране няма и не може да бъде наложена, опроверга слуховете регионалният министър. Тя подчерта, че 5 г. е гаранцията, която се издава върху извършените строителни дейности.

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото