Лиляна Хранова пожела на Николай Сираков да продължи приемствеността в областната администрация

	Досегашният областен управител на Габровска област Лиляна Хранова - Петкова
Лиляна Хранова пожела на Никол
Досегашният областен управител на Габровска област Лиляна Хранова - Петкова предаде управлението на новия областен управител Николай Сираков, като му връчи статуетката с лъва, символ на държавността. Това стана на официална церемония в областната управа

В приветственото си слово г-жа Хранова благодари на целия екип на администрацията за това, че са изпълнили най-важната задача на нейното управление – подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори, както и справяне с тежката обстановка от падналите обилни снегове в края на месец октомври. Тя пожела на г-н Сираков успех в управлението на областта и да продължи приемствеността в изпълнение на приоритетните за Габровска област проекти.
На последвалата след официалната церемония пресконференция областният управител заяви, че ще се срещне с всеки един от кметовете, за да се запознае на какво ниво е развитието на всеки един проект.
„Най-важното е да приоритизираме. Наистина да изведем конкретните най-важни приоритети, които помагат за развитието на региона“ - заяви Сираков и цитира думите на вицепремиера Томислав Дончев на бизнес форум в Австрия: „Ние трябва да мислим за инвестициите, не за спасяването на днешния ден, а за инвестициите за изграждане на бъдещето“.
Николай Сираков определи диалога като основен метод в неговия стил на работа не само с областната администрация, но и с всички публични институции.
„Областният управител е почти последната бръмка в изпълнителната власт, но тя е ключова между местната и държавната власт. Това, което е нужно, е диалогичност и умението да слушаме, защото в различното мнение е скрито решението на даден проблем“ - определи управленската си философия областният управител.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото