„Левски” (Русе) спечели турнира по Футбол 9 „Габрово къп”

Топ новина! <p>Малките футболисти на „Левски“ (Русе) спечелиха турнира „Габрово къп“. Надпреварата
„Левски” (Русе) спечели турнир

Малките футболисти на „Левски“ (Русе) спечелиха турнира „Габрово къп“. Надпреварата по Футбол 9 за деца, родени 2002/2003 година, беше организирана от ФК „Янтра 1919“. Състезатели от осем отбора в рамките на два дни

В първата фаза тимовете бяха разделени в две предварителни групи, като регламентът предвиждаше победителите в тях да се срещнат на финала, а отборите, заели втори места, да спорят за бронзовата позиция.
В група „А“ първенец стана съставът на „Левски“ (Русе). Момчетата от крайдунавския град записаха две победи и равенство и събраха актив от 7 точки. Русенските малчугани надиграха с 3:0 „Спартак“ (Пловдив) и с 4:1 съименника си от град Левски, а в двубоя с „Етър-Велико Търново-1“ завършиха наравно - 1:1. „Болярите“ заеха втората позиция в групата, също с две победи и равенство, но по-лоша голова разлика, следвани от „Спартак“ (Пловдив) и „Левски“ (Левски).
В група „Б“ първото място извоюваха домакините от „Янтра 1919“. Възпитаниците на Димчо Данов също направиха две победи и равен в първата фаза. В мача на откриването Гошо Недков и съотборниците му не успяха да победят състава на „Локомотив“ (Дряново) и срещата приключи при нулево реми. След това обаче габровският тим постигна две убедителни победи. Двубоят с „Юнак“ (Аспарухово) завърши при резултат 3:0. Капитанът Недков реализира две от попаденията, а Даниел Генчев добави едно.
В мача срещу „Етър-Велико Търново-2“ домакините бяха още по-убедителни и се наложиха с 4:0. Тук Дидо Генчев беше точен на два пъти, а другите два гола бяха дело на Калоян Колев и Георги Недков. Търновският тим и „Локомотив“ (Дряново) събраха по 4 точки, но „болярите“ заеха втората позиция с по-добра голова разлика, а на четвърто място останаха момчетата от „Юнак“.
Финалният двубой между „Янтра 1919“ и „Левски“ (Русе) беше доста оспорван. Избраниците на Димчо Данов дадоха всичко от себе си за победата, но гостите имаха един коз - Александър Кирилов. Играчът с № 10 в русенския тим се отличаваше ярко в ръстово отношение от всички останали на терена и именно той направи разликата. С негово попадение „Левски“ поведе в мача, но Дидо Генчев с много хубав изстрел под напречната греда възстанови равенството преди почивката. В началото на втората част гостите отново излязоха напред с попадение на Теодор Димитров. Габровските момчета натиснаха и стигнаха до пряк свободен удар на удобна позиция. Генчев го изпълни добре, но топката не пожела да влезе и се отби в напречната греда. При ответната атака Александър Кирилов заби трети гол за „Левски“ и в голяма степен охлади ентусиазма на домакините. Интригата се върна две минути преди края, когато Калоян Иванов засече центриране от ъглов удар и намали на 2:3. За повече обаче не стигна времето и русенските момчета ликуваха.
Битката за третото място беше изцяло търновска, като „Етър-1“ се наложи над „Етър-2“ с 5:0. За 5-6-то място „Локомотив“ (Дряново) победи с дузпи пловдивския „Спартак“ (1:1 в редовното време и 4:3 при дузпите), а в двубоя за последните две позиции „Юнак“ надигра с 5:2 „Левски“ (Левски). 
Организаторите наградиха с грамоти всички треньори, като отличиха и най-добрите състезатели във всеки един от отборите. В състава на „Янтра 1919“ това беше капитанът Георги Недков. Домакините взеха и две от трите индивидуални награди на „Габрово къп“. Валери Маринов беше определен за най-добър вратар, а Даниел Генчев получи статуетката за най-полезен играч на турнира. Голмайсторският приз стана притежание на Радостин Стоилов от „Етър-Велико Търново“.  
Днес е вторият турнир от програмата на „Габрово къп`2014“. Той ще бъде по Футбол 7, за деца родени 2004/2005 година, и отново ще се проведе на терена с изкуствена трева в СК “Христо Ботев“. Домакините от „Янтра 1919“ ще се представят с две формации. Два отбора ще има и ФК „Етър-Велико Търново. 
Останалите тимове, които ще участват в надпреварата, са “Юнак“ (Аспарухово), „Локомотив“ (Дряново), „Росица“ (Поликраище) и „Павликени“. Турнирът ще бъде в един ден, от 9.00 до 18 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни