Левицата в Габрово се стяга да е заедно с АБВ и „Движение 21” на местните избори

	Габровската левица се стяга за явяване на местните избори заедно
Левицата в Габрово се стяга да
Габровската левица се стяга за явяване на местните избори заедно с хората на Георги Първанов от политическа партия АБВ и на Татяна Дончева от „Движение 21“, стана ясно по време на пресконференцията на червения депутат Кирил Добрев.

Той аргументира стъпките към обединение на трите формации за местния вот с думите: „Досега под никакъв предлог АБВ не са отправяли нападки срещу БСП и всички си даваме ясно сметката, че ако искаме да постигнем добри резултати на местните избори, ни трябва обединена левица. Дори и чисто математически да съберем резултата, имаме нужда от обединение“. Кирил Добрев е убеден, че този път столетницата ще прояви политическа мъдрост и ще намери начин да се яви на местните избори заедно с АБВ и „Движение 21“.

„Той отбеляза още, че и трите формации са подкрепяни от едни и същи хора. И това е въпрос не само на симпатия, а и на факта че са от едно политическо семейството – гласуващите за тези политически фомации са с леви убеждения. „Ние трябва да дадем възможност на избирателя да подкрепи такъв общ субект – подчерта депутатът. - Това, от което най-много страдата нашите членове и симпатизанти е именно това разделение. Колкото и да си заравяме главата в пясъка – това най-много ги боли. Ако навермето, когато лидер беше Сергей Станишев, не успяхме да се обединим, то се надявам сега, с лидер Михаил Миков, да имаме сила да се съберем“.

По думите на Добрев в Габрово и Севлиево вече са започнали разговорите, свързани с издигането на кметски кандидатули. Към момента за кмет на Габрово се коментират 4-5 имена, а в Севлиево все още не е стигнато до конкретика. Предстои да се търси и подкрепа от граждански структури, НПО-та и други политически формации. „Ще се опитаме максимално да отворим ветрилото и с листата, и с кандидатурите ни за кмет – разкри част от предизборната стратегия на левицата той. - Ние сме реалисти и затова нашата основна политическа задача на първо четене е отиването на балотаж“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни