Кристина Сидорова откри събора на Бузлуджа с думите „Нашата кауза е България“

Водеща! Kristina-Sidorova-otkri-s-bora-na-Buzludzha-s-dumite-„Nashata-kauza-e-B-lgariya“
Кристина Сидорова откри събора на Бузлуджа с думите „Нашата кауза е България“

Габровският депутат от ПГ на „БСП за България“ Кристина Сидорова откри Националния събор на БСП на Бузлуджа в събота, който се проведе под мотото “За по-добър живот - нашата кауза е България!”.

 „От този висок връх ние сме длъжни да заявим, че идеалът на първооснователите на партията е и наш идеал, техните мечти са и наши мечти, техните дела са пример за всички нас - заяви тя. - Ние сме събрани тук, на паметния връх като доказателство, че левите идеи и БСП ще ги има още много, много години.  Днес БСП и всички ние имаме мисия и тя е да направим така, че в нашата България всеки човек да живее добре, да има шанс да получи качествено образование и здравеопазване. Да има възможност за лична творческа реализация именно в нашата Родина. Затова и нашата кауза се нарича България“.
В събота Бузлуджанската поляна беше почервеняла . Стотици социалисти от всички краища на България се изкачиха до историческия връх за традиционния събор на левицата, който премина под надслов „За по-добър живот - нашата кауза е България“. На Бузлуджа дойдоха и млади социалисти от   Словения, Сърбия, Черна гора и    Румъния. С думите „Добре дошли на това историческо място. Добре дошли, скъпи сънародници от Америка, Лондон, Барселона и Берлин, които видях на поляната. Добре дошли, българи. Добре дошли на нашите коалиционни партньори и на нашите приятели от Румъния, Сърбия, Черна гора, Албания и Словения. Добре дошли в нашата прекрасна България “ - започна своето слово председателят на НС на БСП Корнелия Нинова.
Нейните думи зазвучаха тревожно, когато заговори за демографска картина в страната, че изчезваме като народ. „Болката,  че сме най-бедни в Европа. Грижата, че децата ни са с най-ниско образование. Гневът ни, че по улиците умират хора, защото болниците са закрити.     Унижението у онези, които съградиха България, а днес живеят с 200 лв. пенсия.
Както и крещящата несправедливост, престъпници, които обират домовете ви, които крадат парите ви и онези
престъпници във властта, които крадат милиони от народа си, да се разхождат безнаказано“. Корнелия Нинова подчерта,  че на историческата Бузлуджанска поляна са се събрали смели хора, които без не ги е страх да кажат, че България се управлява от шайка, която е поробила народа си, която „открадна България“ и е създала такива правила и закони, които са ги направили безнаказани. „Тази шайка посегна и на най-скъпото ни - всеки, който не е съгласен, всеки, който критикува е посочван за враг, провокатор - продължи тя пламенното си слово. - На всеки такъв му се затваря устата, уволнява се от работа, преследва му се бизнесът. Народе, посегнаха на най-святото ни - правото ни да мислим свободно, да говорим свободно, правото ни да бъдем с различно мнение, правото да бъдем хора с достойнство. Но шайката си отива, народът остава и този народ трябва да избере своя път. Ето защо, тук ни събира и бъдещето, защото ние предлагаме на своя народ един възможен път. Ние му предлагаме да си върнем държавността, да си пазим суверенитета като държава, достойнството като народ . Ние предлагаме държавата да не приватизира и концесионира националните си
богатства, плажове, гори, летища, жп линии. Ние предлагаме този разговор. Ние предлагаме държавата да създаде свое собствено, българско, родно производство . Всички заедно, да направим българска икономика, всички заедно, да направим програма за всеки един регион в България. Всички заедно, да решим, че това производство ще бъде осигурено с български кадри, а не с мигранти, които ще ни решават въпроса с работната сила и демографската криза“.
В словото си Корнелия Нинова призова всички българи, където и да се намират по света и които милеят за семейство, род и отечество да се върнат в България. „Елате - заедно, помогнете с акъл, с труд, който с каквото може. Нека се обединим за децата си, за справедливостта, за високи доходи, за висок стандарт на живот, за край на шайката, която си отива, но за народ, който остава. Народ, който има своето бъдеще. Нека се обединим, народе, за България“ - бяха думите, с които лидерът на левицата завърши пламенното си слово.
След Корнелия Нинова на трибуната говориха председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, депутат в Европейския парламент, който заяви: „Нужни са предсрочни избори и ляво управление на страната.
Предсрочните избори са спасителни, само те могат да дадат перспектива на България“.
От своя страна Елена Йончева беше категорична, че не желае само да бъде свалено правителството. „Искам повече - обяви тя. - Шайката ГЕРБ да бъде дадена на прокуратурата. Защото след 10 години членство в ЕС българите са поставени на колене, с наведени глави, а страната е на последно място по всички възможни класации. Разруха - това е, което властва в страната ни“, заяви още тя.
След митинга, на трибуната на Бузлуджанската поляна зае своето място Зоран Брегович, заедно със своя „Оркестър за сватби и погребения“, който пристигна в България специално за участието в Националния събор на левицата.
Преди началото на Бузлуджанския събор председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, народни представители от ПГ на „БСП за България“ и млади социалисти, граждани, поднесоха венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на  паметника на Хаджи Димитър и на  паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.


 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото