Костадин Ангелов: Искам да играем като лидери, а не да се защитаваме.

Водеща! Konstantin-angelov-obicha-trudnite-usloviya-za-podgotovka
Константин Ангелов обича трудните условия за подготовка
Треньорът на футболен клуб "Янтра" Константин Ангелов разкрив плановете си за предстоящия сезон в интервю за "100 вести".

- Здрава и успешна да е 2021 година. С какво настроение започвате подготовката?
- Честита нова година на всички габровци. Те са популярни с хумора, който носят със себе си и това е нещо, което аз много харесвам. Човек трябва да е положителен. Пожелавам на всички много щастие и това препокрива всичко останало, защото не може да си болен и щастлив или да имаш някакви проблеми и да си щастлив. Отборът ни започва с надежди, но не и с големи очаквания, защото според мен очакванията вредят. Те са нещо, което ти стои в главата като някакъв бъдещ проект. Надеждата е свързана с това да си свършиш работата в момента и да знаеш, че ще се случат нещата. С такова настроение започваме и аз съм сигурен, че отборът ни ще изглежда по друг начин. Убеден съм. Момчетата го показаха и в последните два мача от първия полусезон. Мисля, че хванахме точно каква е ваксата и от тук нататък, с няколко попълнения, нещата ще се случват още по-добре. Има момчета, които се отказват и спират със сериозния футбол, така че ще ни трябват и няколко нови играчи.
- Кои са момчетата, които спират?
- Иво Георгиев и Ивайло Григоров - Гугъла. Те предпочитат да работят. Доколкото знам Гугъла ще играе в Севлиево, защото започва работа и няма да има толкова време да се отдава на тази кауза, която ние гоним. Пламен Кожухаров също не започва подготовката. Той има проблеми с контузия и с него допълнително ще се уточняват нещата.
- Как ще протече подготовката на отбора?
- Подготовката се прави с една основна цел, за да може в мачовете играчите да са в оптимална кондиция и да не свалят темпото след 70-та минута. Това се случва често при отборите, които не са добре подготвени. За нас е важно да бъдем агресивни и физическата подготовка ще бъде от съществено значение.
- На този етап програмата ви включва пет контролни срещи. Така ли ще остане или ще я допълвате?
- Ще я допълваме и водим разговори. Ние в първия кръг ще почиваме (б.а. заради отказването на „Кариана“ Ерден), така че ще търсим още една контрола.
- Има ли на този етап футболист, който можем да броим за сигурно ново попълнение?
- Още е рано да се каже и никой не е подписал договор. Има момчета на проби. Разбрали сме се с Влади Мичев, който за последно беше в състава на „Кариана“ и сега започва с нас. Очаквам и Димо Атанасов да започне да тренира с нас. Не знам каква точно е ситуацията около него, но аз искам да го вземем. Той е добър играч и мисля, че ще ни свърши работа. На нас по-скоро ни трябват състезатели на други позиции, но той ще вдигне конкуренцията с неговия опит. Определено ни трябват трима качествени играчи, за да направим голяма разлика. На мен това ми се иска - да направим огромна разлика. Иска ми се да бием 10 мача поред. За това обаче ще са необходими няколко играчи.
- На какви позиции ще търсите попълнения?
- В трите линии. Един нападател, един централен защитник - качествен и опитен играч, и един вътрешен халф тип Казака (б.а. Петър Казаков), който да е агресивен. Нужна ни е още агресия. Искам да играем като лидери, като водещ отбор, а не да се защитаваме.
- За съжаление, в Габрово през зимата условията са трудни за подготовка. И в момента има сняг. Това вероятно ще е проблем.
- Не, това е супер (смее се) и ще ви кажа защо. Аз съм бил много пъти на подготовка в Анталия и там е като в санаториум. Отиваш, тренираш на хубави терени, хотелите са страхотни, храната е прекрасна, басейнче… Връщаш се преди началото на първенството и не можеш да се адаптираш поне две седмици със снега, студа и т.н. Супер е да се прави подготовка навън при нормални условия, но ако се влизаше в същите условия и на мачовете след това. В България не е така и често се случва първите мачове от втория полусезон да са върху киша и гьолове, а пък играчите през цялото време са се подготвяли на някакви хубави терени и всичко, което искаш да направиш, в първите пет кръга не се получава. На мен ми харесва да е трудно. По принцип ние хората бягаме от трудностите, а те всъщност са това, което ни кара да вървим напред.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни