Кметът наказва шефа на "Благоустрояване" за несправяне със зимата

Препоръчана! Kmеtat-nakazva-shеfa-na--Blagoustrooavanее-za-nеspravvanе-sas-zimata
rakovodstvoto-na-Blatustroyavanе---D.-Kеhayov-i-M.-Donchеv-23-02-20.JPG
ЖЕНИНА ДЕНЧЕВА Директорът на Общинското предприятие "Благоустрояване" Диян Кехайов ще бъде наказан, заради несправянето с почистването на града по време на големия снеговалеж в началото на месеца.

Какво ще е то, все още не е решено, заяви на брифинг кметът Таня Христова по повод проблемите със снегопочистването при големия снеговалеж на 4, 5 и 6 февруари.

„Не съм удовлетворена от качеството на снегопочистване в нашия град, въпреки, че трябва да признаем, че снеговалежът беше интензивен. Снегът беше 60 см. С наличните ресурси, с които разполагаме и по правилата, които се действа, няма как едновременно всички улици да бъдат почистени до асфалт. Въпреки това категорично считам, че Общинско предприятие „Благоустрояване“ не можа да се справи с тази задача така, както очаквах", коментира Таня Христова.

Тя е изискала официално обяснения за причините, които са довели до ситуацията с непочистените улици в Габрово. Те са предадени в края на миналата седмица от ръководството на предприятието. Таня Христова тепърва ще направи анализ и ще реши какви ще са наказанията, съобразени с правомощията й. На този етап няма основание за освобождаване от длъжност на директора на "Благоустрояване" Диян Кехайов, твърди тя. Самият Кехайов е категоричен, че, ако му бъде поискана оставката от кмета, веднага ще я подаде.

„Поощрявам директорът на ОП „Благоустрояване“ също да предприеме действия, които от една страна да бъдат свързани с наказания на тези, които не са успели да се справят, разбира се при обективни обстоятелства, и категорично създаване на организация, която ще позволи при възникване на снеговалеж, без значение дали е обилен или не толкова, съобразно очакванията на гражданите“, допълни още Христова.

По повод поведението при критични ситуации кметът каза, че приоритетно се почистват от снега основните улици и достъпът до значими институции. Тя е недоволна от снегопочистването във въпросния период на подхода към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

„Никога зимата не е лесна. Високи са очакванията на габровци. Такива трябва да бъдат и за мен, моя задача е повече да не допускам подобна ситуация да се случва. Наша задача е да работим целогодишно за обезпечаване доброто състояние на наличната механизация, за намиране на начини тя да се обновява и най- вече за организиране на човешкия ресурс, по такъв начин, че да се справя с конкретните задачи“, каза още Таня Христова.

Диян Кехайов призна, че причината за снежните проблеми не са в парите, всички финансови средства за снегопочистване са осигурени.

"Причината бе съвкупност от различни фактори, включително и организационни от наша страна, но при такъв обилен снеговалеж няма как едновременно да се влезе във всяка една улица. Още повече, докато машината, току-що почистила дадена улица, се върне в базата да презареди с гориво и инертни материали, тя отново е затрупана", казва той.

22 машини са се борили със снежните преспи в града.Те са били на терен, но отдавнашен проблем на "Благоустрояване" е недостатъчната работна ръка - добри шофьори, въпреки обявите, трудно се намират. "Проблем се оказа и времето, когато заваля обилния сняг - в час пик, 16.30 ч., движението на автомобили бе голямо, и нашите автомобили се бавеха, докато се върнат в предприятието за презареждане. Освен това ползваме и наемни работници, които макар да бяха запознати с маршрутите, не всички са с еднакви способности. Имаше и доста технически проблеми. Техниката ни също не е нова, част от нея аварира - ето затова казвам, че имаше съвкупност от фактори", допълни Момчил Дончев, зам.-директор на предприятието.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни