Кадетките на Крушеви пак пишат история - първа победа срещу "Дунав"

Топ новина! Kadtkit-na-Krushvi-pak-pishat-istoriya---parva-pobda-srshtu-Dunav
Кадетките на Крушеви пак пишат история - първа победа срещу "Дунав"
Водените от Анита и Виктор Крушеви кадетки на БК "Чардафон-Орловец" постигнаха историческа първа победа в историята на габровския баскетбол срещу тим от водещата школа в женския баскетбол - "Дунав" (Русе).

Водените от Анита и Виктор Крушеви кадетки на БК "Чардафон-Орловец" постигнаха историческа първа победа в историята на габровския баскетбол срещу тим от водещата школа в женския баскетбол - "Дунав" (Русе). Талантливите момичета, повечето от които през миналата година впечатляваха специалистите в зони "Мизия" и "Добруджа" при 14-годишните, в неделя постигнаха инфорктна, но повече от заслужена победа, срещу русенки с кош в последната секунда - 68:67. При това габровски върнаха разлика от 15 точки, по-малко от минута преди края водеха с две точки, за да се стигне до истински НБА-екшън. 7 секунди преди последния съдийски сигнал техните съпернички вкараха невъзможна тройка - с табло и вече се виждаха победителки... Бърза контраатака на "Чардафон-Орловец" обаче обърна емоциите в двата лагера на 180 градуса. "Пасът на живота" - определението е на Йоана Янчева, дело на Мартина Стоянова, намери в изгодна позиция Магдалина Дамянова, която прояви психика, нетипична за възрастта й, за крайното 68:67.
Силен мач изнесоха лидерките при кадетките - Лора и Йоана Янчеви, реализирали съответно 18 и 13 точки.
На тяхното ниво бяха и Гергана Минчева - 11, Ренета Тодорова -11, центърът Мария Богданова - 9. Магдалина вкара две, но те й бяха достатъчни, за да се превърне в играч на мача.
Треньорският тандем обаче отличи отборната игра на състава, пълното себераздаване на момичетата, демонстрираните от тях технически и тактически качества. Това бе оценено и от публиката в Търговище, която ги изпрати на крака с бурни ръкопляскания след края на мача.
По същество габровки, които загубиха първата част с 12:21, отстъпваха и в началото на втората, водеха играта през по-голям период от срещата. Те успяха да занулят втората част - 18:18, и да спечелят последните две - 19:11, 19:17. Видимо доволният от своите подопечни Виктор Крушев, все пак намери резерви в протокола - за много по- убедителна победа. Съдейки по анализа му, момичетата ще има да тренират наказателни удари през следащите дни - срещу "Дунав" те вкараха само 12 от 34 опита, или 35%.
"Дунав" е от най-силните и успешни женски баскетболни школи в България. Представителният им тим е
многократен шампион на страната, а доскоро при подрастващите габровки губеха срещите с 50-60 точки разлика.
В Търговище началото на нова тендеция поставиха: Гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина
Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Невена Младенова, Марина Стоянова, Мария Богданова, Силвия
Кушева, Йоана Янчева, Ренета Тодорова, Микаела Николова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

2 коментара

  • Потребител
    2018-03-20 23:35:59

    Радвам се, че след загубата в Русе, казах на моята внучка Дороти: "Следващият път ще ги биете!". ... И познах!

  • Потребител
    IvanGos 2018-03-19 21:42:27

    350 деца в школата. Победи вече и над школи като "Дунав". Благодарение на младите треньори на "Чардафон-Орловец" Габрово вече спокойно може да се нарече "баскетболен град".

Към началото

Следвай ни