Кадетките на "Чардафон-Орловец" на финали

Водеща! Momichetata-na-CHardafon-Orlovets-ima-za-kakvo-da-se-snimat-prez-znaka-na-asenovgrad
Момичетата на Чардафон-Орловец има за какво да се снимат през знака на Асеновград
За първи път в историята на габровския баскетбол кадетките на Чардафон-Орловец ще играят на финали на държавното първенство. Талантливите момичета, водени от Анита и Виктор Крушеви, стигнаха до успеха след тройна въртележка в може би най-тежката квалификационна група - в Асеновград.

За първи път в историята на габровския баскетбол кадетките на БК "Чардафон-Орловец" ще играят на финали на държавното първенство. Талантливите момичета, водени от Анита и Виктор Крушеви, стигнаха до успеха след тройна въртележка в може би най-тежката квалификационна група - в Асеновград, в която освен с домакините, се надииграваха с отборите на "Славия" - миналогодишен шампион в тази възрастова група, и "Рилски спортист". Всъщност, те сами си утежниха живота, след като в първата среща подходиха прекалено респектирано - очевидно впечатлени от резултатите на момичетата от "Асеновец 2005" в редовния сезон - 8 победи от осем мача и безапелационно първо място в зона "Родопи". Затова някак естествено домакините стигнаха до победата - 64:54.

Истинските си възможности габровски показаха срещу "Славия". В началото те бяха на път да откажат шампионките, дръпвайки с 15 точки разлика, после софиянки изравниха играта, а и резултата - равен в редовното време. В продълженията момичетата от "Славия" показаха по-здрава психика и надделяха със 75:69. Така златното поколение на БК "Чардафон-Орловец", което преди месец се вписа в историята на габровския баскетбол и с първа победа срещу русенския "Дунав", бе на път да заеме ролята на красиво губещ, но съдбата се намеси чрез момичетата на "Рилски спортист", загубили първата си среща от "Славия" с 32:62. Самоковлийки, може би и подценени от домакините, надминаха себе си и изтръгнаха победата с 1 точка - 58:57. Това отвори теоретически шанс на габровки и те бяха безпощадни в последния мач - "Чардафон-Орловец" - "Рилски спортист" 82:45.

"Жалко, че сами докарахме нещата до там - да зависим от други" - сподели преди "Славия" - "Асеновец 2005" Анита Крушева. Стискането на палци помогна - "белите" играха фейър плей, победа срещу домакините с 80:45, която осигури участие на финал на действително двата най-стойностни отбора.

"Чардафон-Орловец" е на финали благодарение труда и опита на треньорите Анита и Виктор Крушеви и на таланта и себераздаването на: Гергана Минчева, Лора Янчева, Екатерина Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Невена Младенова, Марина Стоянова, Мария Богданова, Силвия Кушева, Йоана Янчева, Ренета Тодорова, Микаела Николова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото