Изплащането на влоговете в КТБ започна спокойно

Izplaschaneto-na-vlogovete-v-KTB
Изплащането на влоговете в КТБ

Вчерашният първи ден за изплащане на гарантираните депозити в Корпоративна търговска банка в габровските офиси на другите банки започна и премина мирно и спокойно. Нямаше напрежение нито сутринта, нито в следобедните часове.

РУЖА ЛЮБЕНОВА


Повечето шефове на банкови клонове в Габрово обясниха, че пред офисите в началото на работния ден е имало най-много двама-трима души, само пред един чакали седем. Всички те били обслужени бързо и внимателно. Впрочем, много коректно и възпитано се държали и самите вложители – без нервни избухвания и нападки, въпреки шестмесечното чакане на парите си.
И банковите служители бяха приятно изненадани и адмирираха спокойното поведение на вложителите.
Във всеки един от офисите или около него имаше полицай, а отделно двойка униформени патрулираше по улица „Радецка“ и край другите клонове. Както вече съобщихме, край всичките 20 банкови клона в Габровска област има засилено полицейско присъствие.
Нямаше напрежение и в служба „Документи за самоличност“ при ОД на МВР - Габрово, където банковите служители извършваха проверка на всяка лична карта на вложител. Мярката е за по-голяма сигурност и за своевременно залавяне на фалшиви лични карти на хора, решили да се обогатят за чужда сметка.
„Ден като всички други - обясниха от службата. - Проверките текат, нямаме никакъв проблем. Някои колеги се оплакаха от претоварване на сървърите им, но при нас такова нещо няма.“
Спокойствие цареше и в габровския офис на Корпоративна търговска банка. Там приемаха и обслужваха вложителите си, ако нещо в документите им не беше в ред и ги бяха върнали от обслужващите банки.

За деня бяха минали около 50 човека, като най-често срещаният проблем беше с личните им карти, уточни за „100 вести“ шефът на габровския клон и на целия Северен район Иван Чомаков. При откриването на депозита в КТБ са били с една лична карта, която е посоченa в договора за откриване на депозита, но по късно са я сменили, без да актуализират данните й в банката. „Сега при опита да оперират със средствата си се получава едно несъответствие и банковите служители съвсем правилно насочват хората към КТБ, за да го изчистят - обясни Чомаков. - Когато дойдат при нас, новите данни се въвеждат в системата на КТБ и се актуализират в обслужващата банка.“

 Друг проблем създавали адресите - подробности от рода на вписан етаж, а не вписан апартамент. За фирмите разминаване се явявало при упоменат адрес за кореспонденция, а невписано седалище, например. „Няма вложител, дошъл при нас за някаква корекция, да е върнат. Всеки е добре дошъл - допълни шефът на габровската Корпоративна търговска банка. - Хората са доволни от екипа на КТБ и от обслужването. Отношението им е много положително, декларират готовност да работят с нас, да си оставят тук парите. Надявам се, че екипа на КТБ ще получи удовлетворение за труда си. А то ще е когато КТБ, ако трябва преструктурирана, отвори врати и заработи. Вярвам в това.“

Спокойствие пред банките и много по-шумно многолюдие в Безистена и край рибните щандове в Габрово, белязаха вчерашния 4 декември, два дни преди Никулден. Впрочем, 6 декември, Никулден, е празник и на банкерите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Финанси

Към началото

Следвай ни