Изгражда се кръгово кръстовище до Спортната зала

Izgrazhda-sе-kragovo-krastovishtе-do-Sportnata-zala-
Krustoviste-Orlovez.jpg

Натовареното кръстовище между улиците „Орловска“ и „Д-р Никола Василиади“, в района на спортна зала „Орловец“, ще бъде реконструирано в кръгово. За това се отпускат 300 000 лв. от общинския бюджет за 2019 година.

Обектът е включен в инвестиционната програма на Общината.

Очаква се новото кръгово кръстовище да бъде завършено до края на годината, съобщи зам.- кметът на Община Габрово арх.Николай Меразчиев. "Направени са проучвания с минимална интервенция на съществуващата улична настилка и тротоари да бъде организирано кръгово кръстовище. Специално внимание ще се обърне на паркирането. Освен кръстовището ще бъдат ремонтирани още паркингът на блок „Здравец“, пространствата пред хотел „Орловец“, включително и други прилежащи площи. На това място е необходимо да се изгради кръгово кръстовище, сега там движението е много натоварено.

Вече има няколко кръгови кръстовища в Габрово, всяко има свой характер, красив външен вид и организация на движение. Това ще бъде поредното място, където чрез саморегулиране и самодисциплина на шофьорите ще може да се създаде нова организация на движението. То е обвързано и със синята зона, оттам, погледнато към центъра, тя ще започне да функционира", коментира арх. Меразчиев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни