Ивелина Йосифова: “Присъствието ми в номинирания от г-н Бареков „кабинет в сянка” е признание, но преди всичко отговорност”  2

„България без цензура“ категорично е за предсрочни 	избори и то
Ивелина Йосифова: “Присъствиет
„България без цензура“ категорично е за предсрочни избори и то още през есента, заяви веднага след европейските избори областният лидер на партията и кандидат за евродепутат Ивелина Йосифова. Репортер на „100 вести“ потърси коментара й за заявената позиц

- Г-жо Йосифова, как ще коментирате позицията на ДПС, изразена от председателя на партията, за предсрочни избори?
- Оценявам факта, че и управляващата партия ДПС стигна до становището на „България безцензура“, заявено от г-н Бареков още на 26 май, че предсрочните избори са задължителни, с оглед резултатите от проведените евроизбори. Ние сме посочили и дата, 26 октомври. Недоумение буди позицията на ДПС, че изборите следва да са в края на ноември или началото на декември. Въпросът е продължава ли ДПС да кадрува на средно ниво в администрацията и след подготовката и приемането на бюджета за 2015 г.? Следващото правителство ще бъде ли принудено да изпълнява бюджет на сегашното мнозинство с кадри на сегашните управляващи? Мисля, че ДПС трябва да се откаже от дата през ноември или декември и да приеме нашия подход за избори през октомври. Що се отнася до останалите варианти, избори през 2015 година, мисля, че час по-скоро трябва да я забравят тази мисъл, ако интересите на българските граждани и на държавата стоят над партийните.
- Как ще коментирате и поредния  вот на недоверие на ГЕРБ към правителството на Пламен Орешарски?
- Принципно е възможно финансовата политика на сегашното мнозинство да бъде подложена на критика, изразяваща се във вот на недоверие. Но е странно точно ГЕРБ да внася този вот. Да напомня, че няколко дни преди правителството на ГЕРБ да подаде оставка беше освободен Симеон Дянков и беше признат провал в направление финанси. ГЕРБ критикува правителството, че тегли заеми, а в същото време отново ГЕРБ, като управляващи в Габрово, също тегли заеми и поставя в затруднено положение Общината. В кой точно от двата варианта се коренят моралните им и принципни основания да атакуват когото и да е на тема финанси?
Позицията на „България без цензура“ е, че след като сме поискали предсрочни избори, което само по себе си е оценка за работата на правителството, другите действия са обезсмислени.
- Миналата седмица лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков Ви посочи като министър на регионалното развитие на „кабинет в сянка“ на партията. Готова ли сте да поемете този пост? 
- Моето присъствие в номинирания „кабинет в сянка“ с ресор регионална политика от г-н Бареков е признание, но е преди всичко отговорност. Все още имам какво да надграждам в професионално и политическо отношение. Аз лично не се съсредоточавам в конкретно формулиран пост в „кабинета в сянка“, а в екипността. Съветвам Ви да погледнете внимателно високия експертен потенциал на обявените екипи от г-н Бареков. Нашата основна задача сега е да структурираме работните групи по отделните политически направления и да изготвим програмата, с която ще се явим на предсрочните избори. Подходът ни ще бъде да предложим политики и тогава ще бъдат определени професионалистите, които ще ги реализират. Това да бъде определен един или друг министър, а да се чудим каква точно програма и политики ще изпълнява, е дълбоко чужд подход за „България без цензура“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото