Ивелин Николов - вариант за главен редактор на "Дума"

Ivelin-Nikolov---snimka--24-chasa-
Ивелин Николов - снимка "24 часа"

Габровецът Ивелин Николов е сред вариантите за главен редактор на "Дума", пише в днешния си брой "24 часа".

Кой ще оглави партийния вестник   ще решава пленумът на БСП в неделя. Номинираните от създадената специално за целта партийна комисия са двама - Ивелин Николов и Таня Джаджева. Основната драма обаче ще е дали гласуването да е тайно, както искат от “Позитано” 20, или явно, както настоява вътрешната опозиция, отбелязва "24 часа"

До избора на главен редактор на “Дума” се стигна след скандал около отстраняването на Таня Джаджева и назначаването на Йордан Мичев на поста като изпълняващ длъжността. Тъй като това бе направено без одобрение от Националния съвет, 50 от членовете му излязоха с остро писмо до Корнелия Нинова и ръководството. След дълга разправия в пленума се стигна до инфарктно гласуване, в което опозицията надделя с няколко гласа и Мичев бе отстранен от поста и сега не участва в новия избор.

При сегашната ситуация Ивелин Николов се води за главен редактор, защото се оказало, че той е единственият назначен по устав преди много години. Всички след него - и Юрий Борисов, и Джаджева, са били и.д.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни