Испанският специалист Хосе Мартинес проведе тренировка с баскетболистите на "Чардафон"

Топ новина! Jose-Martinez-12.jpg
Jose-Martinez-12.jpg
Една различна и доста интересна тренировка проведоха в зала „Орловец“ юношите старша възраст на БК „Чардафон“

Заниманието на момчетата във вторник вечерта беше водено от специалист от страната европейски шампион по баскетбол - Хосе Виктор Коста Мартинес (Испания). Гостът беше в Габрово на работно пътуване и изяви желание да участва в занимание на местния клуб. Хосе Мартинес е баскетболен анализатор и треньор в Мурсия. Автор е и на книгата „Когато баскетболът влезе в аулите“. Възпитаниците на треньора Антонио Станков се включиха с много желание и ентусиазъм в заниманието. Присъстваха и още двама от треньорите в клуба – Виктор Крушев и Мариян Костадинов. В ролята на преводач пък влезе блестялата в испанската хандбална Висша лига Росица Бакърджиева, която обогати спортната си култура и с няколко баскетболни взаимодействия.


„Направихме някои неща в нападение и защита, които за мен бяха доста полезни. В разговора ни стигнахме до извода, че имаме еднакви възгледи за играта и методиката като треньори. Той каза, че е много впечатлен от отбора и че вижда потенциал в него, просто е необходима работа. Според него има и индивидуалности в състава, които могат да преследват добро баскетболно бъдеще“, сподели Антонио Станков след заниманието.
Това беше само първата стъпка от едно вероятно бъдещо съвместно партньорство. „Разменихме контакти в социалните мрежи и ще поддържаме връзка оттук нататък. Желанието ни е да установим едно дълготрайно партньорство и той да доведе испански отбор в Габрово през лятото, а при възможност и ние да отидем в Испания“, допълни младият наставник на „Чардафон“.

Хосе Виктор Коста Мартинес беше в България и Габрово на работно пътуване по покана на Йонка Бакърджиева и „Viajes a Bulgaria & MY STORY travel“. Двете страни планират съвместен проект, който цели да привлече в България групи деца от Испания от институти за биоразнообразие, училища и университети. Идеята на проекта е децата да бъдат в контакт с природата, но същевременно и с местната общност.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото