Интерактивна занималня откриха в детска градина „Явор“

Водеща! Intraktivna-zanimalnya-otkriha-v-dtska-gradina-Yavor
Интерактивна занималня откриха в детска градина „Явор“
В присъствието на много гости, сред които и кметът Таня Христова, в детска градина „Явор“ откриха нова придобивка – Интерактивна занималня.

В присъствието на много гости, сред които и кметът Таня Христова, в детска градина „Явор“ откриха нова придобивка – Интерактивна занималня. С песнички на тема „Интернет“ дечица от градината създадоха много приповдигнато настроение в украсеното пролетно фоайе, а след това гости от детски градини и училища, от РУО и Общината седнаха на детските столчета в интерактивната занималня, за да научат как тя ще помага на деца и учители в образователния процес.

За пръв път през тази година Министерството на образованието и науката включва и детски градини за участие в проекта „Информационни и комуникационни технологии“. Детска градина „Явор“ спечели финансиране по такъв проект, благодарение на който се сдоби с оборудване за иновативна занималня. То включва интерактивна дъска и съответната техника към нея, както и софтуер със система с изключително големи възможности. Учителят има възможност да си създава уроци като може да създава и игри за учебни цели. Системата има и богата библиотека, в която влизат анимации, изображения, 3D модели във всякакви области на познанието – математика, природа, анатомия, животински и растителен свят.

„За нас ще бъде интересно да експериментираме с децата, особено с тези от подготвителните групи на бъдещите ученици – коментира директорът на градината Вера Тихова. - В момента учителите преминават през обучение, защото има специфика на използването. Хубавото е, че фирмата, която ни оказа съдействие за проекта и ни обучава, е габровска. Децата ще се обучават по интересен за тях начин, защото съвременните деца са изключително възприемчиви в тази област. Ние обаче ще дозираме нещата и няма да залитаме само в технологиите. Ще има полза и за учителите, които ще подобрят уменията си за работа с такава техника и ще развиват възможностите си взаимно. Техниката позволява да се правят „споделени тетрадки“ в рамките на детската градина. Това означава, че ако някой е започнал да разработва дадена тема, споделяйки я с колегите си, те ще могат да я обогатят. Надявам се интерактивната занималня да е интересна и за родителите, да имаме и тяхната подкрепа.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото