ИМКА възобновява Младежкия информационно-консултантски център

<p>Първата информационна среща по повод възобновяване на дейността на Младежкия
ИМКА възобновява Младежкия инф

Първата информационна среща по повод възобновяване на дейността на Младежкия информационно-консултантски център в Габрово даде начало на широка дискусия за потребностите на младите хора в Габрово и областта

. Тя се проведе миналия четвъртък в сградата на ИМКА и е първата от поредицата информационни срещи в Габровска област за представяне на младежките услуги и дейности, които ще предоставят през 2015 година.
В срещата участваха 55 младежи, младежки работници, представители на активни групи и организации, представители на Младежкия консултативен съвет в Габрово, педагогически съветници, представители на ученически съвети, медиите и други местни партньори. Заместник-областният управител инж. Добромир Валачев приветства участниците в срещата. Той поздрави екипа на ИМКА - Габрово за това, че продължава своята добра традиция да насърчава развитието на младите хора, на младежките групи и организации не само на територията на община Габрово, а и в останалите общини в областта. От името на Община Габрово, партньор на Сдружение ИМКА - Габрово в реализацията на проекта, Милка Проданова - старши експерт в дирекция „Образование и социални дейности“, приветства участниците в срещата и пожела успех на дейностите и инициативите, които ще се реализират през 2015 година.
Антоанета Янкабакова, ръководител на проекта, представи младежкия екип от 5 човека, който ще е ангажиран с предоставянето на младежките услуги – информационни, консултантски и обучителни. Тя запозна участниците с целевите групи, за които е разработен дизайнът на младежките услуги, и представи начините, по които всеки млад човек от 15 до 29 години може да получи подкрепа в Младежкия информационен консултантски център - по телефон, имейл или директно чрез посещение в офиса на ИМКА - Габрово.
По време на срещата бе дадено началото на широка дискусия за актуалните потребности на младите хора на територията на общината и областта, за начините на достигане до по-широка младежка аудитория, както и за възможностите за сътрудничество между различните младежки групи и организации и други местни партньори. Участниците в срещата бяха разделени в малки групи и имаха възможност да обменят идеи по дискутираните теми, а в края представиха споделените идеи пред всички участници.
Днес ще се проведе втора информационна среща в Младежки център - Севлиево, по време на която младежките работници от екипа на МИКЦ, ИМКА - Габрово ще се срещнат с младежи и представители на различни обществени организации от Севлиево и ще представят новите възможности за ползване на младежки услуги и участие в доброволчески инициативи и проекти.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни