Има рамково споразумение, тунелът вътре

Топ новина! Tunel-t-pod-Bakoiskiya-bair-e-generalna-repetitsiya-za-tozi-pod-SHipka
Тунелът под Бакойския баир е генерална репетиция за този под Шипка

Одобрено е Рамково споразумение между МРРБ и потенциален китайски инвеститор, съобщиха вчера от пресцентъра на Министерския съвет след редовното му заседание.

„Правителството одобри Рамково споразумение, въз основа на което ще се водят преговори между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и потенциални китайски инвеститори с интерес към инвестиции в пътни инфраструктурни обекти на територията на България.
Подписването на споразумението ще спомогне за засилване на икономическите връзки между България и Китай и привличането на инвестиции, насочени към развитието и модернизацията на пътната инфраструктура. Очаква се да бъдат създадени работещи механизми за изпълнение на пътни проекти, които са без осигурен национален ресурс.
Предпоставка за активизиране на отношенията с Китай е Инициативата, стартирана от нейното правителство, за сътрудничество със страните от Централна и Източна Европа. Наблюдава се засилен интерес от китайски строителни компании за участието им чрез публично-частно партньорство или концесия в изграждането на големи пътни инфраструктурни проекти в България, като са отправени официални писма за намерения или проекти на рамкови споразумения.
Особен интерес компаниите проявяват към АМ „Велико Търново-Русе“, тунел под Шипка, АМ „Видин-Ботевград“, АМ „Черно море“, като са отправени официални писма за намерения или проекти на рамкови споразумения.
От своя страна Министерството на регионалното развитие и благоустройството оказва необходимото съдействие на този процес, предоставяйки информация за законодателната рамка, предстоящото въвеждане на TOЛ система, както и информация за всеки един проект, представляващ интерес за потенциалния инвеститор - проектна готовност, индикативна стойност, технически характеристики, трафик, товаропоток, анализ на разходите и ползите, разчети за възвращаемост на инвестицията за онези проекти, за които са изготвени, и др.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото

Следвай ни