Хаинбоаз се свлече, ТИР-овете тръгват пак през Бичкинята  8

	От 19 юни вечерта целият трафик от Северна към Южна
Хаинбоаз се свлече, ТИР-овете
От 19 юни вечерта целият трафик от Северна към Южна България е пренасочен през прохода Шипка, респективно през квартал Бичкинята в Габрово, след като 3-метрова вълна помете и разруши част от прохода Хаинбоаз. От юг към север движението ще става през прох

Вчера областният управител на Габрово Николай Григоров помоли жителите на квартал Бичкинята за разбиране и съпричастност към трудното положение. По негова преценка работите по възстановяване на Хаинбоаз щели да отнемат около седмица-две, но по-късно мнозина специалисти се изказаха за много по-дълъг срок – поне 3 месеца, а трети предвиждаха даже цяла година.
Областният управител на Габрово Николай Григоров допълни, че очаква фирмите изпълнители по Водния цикъл, полицията и Община Габрово да направят необходимото за организиране на безопасното движение в участъка от Донино към връх Шипка. Два полицейски екипа ще дежурят в района на Донино и разклона за Шипка.
Вчера стана ясно, че Министерски съвет ще разгледа на нарочно заседание казуса с Хаинбоаз. Към момента движението на автомобили в прохода е преустановено, допуска се преминаването само на живущи в района. Най-тежко е пострадал участъкът след Килифарево, където река Белица е преляла над стария мост и е отнесла новия и части от асфалта. 
Жители на Велико Търново съобщиха, че положението в Дебелец е също толкова сериозно – градът приличал на огромно кално блато.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни