Гран при и първи награди за Музикален клуб „Весела” - Габрово

Топ новина!
Gran-pri-i-parvi-nagradi-za-Muzikalеn-klub--Vеsеlaa---Gabrovo
Гран при спечели Виктор Василев, VI клас, на Международния фестивал на изкуствата „Трикси” в Албена.
Той е впечатлил с изпълнение на творби от Силвански, Дебюси и Крум Табаков.

Награда за младия пианист е и отправената покана от Марина Штурко, Русия- член на журито, за участие във финалния кръг на Международен музикален конкурс в Москва през ноември.

Марина Штурко е била впечатлена и възхитена и от другите участници, възпитаници на музикалния педагог Весела Пенева от клуб „Весела”, които също са получили покана за Москва:

Спечелилите „Трикси звезда” - клавирно дуо - Симона Тодорова, IX клас и Александра Станева, IXклас; дуетът Адриана Кънева, V клас и Виктор Василев - носители на първа награда ; Адриана Кънева с първа награда и за солово изпълнение; Любомира Ангелова, IX клас - втора награда.

Млади таланти от Музикален клуб „Весела” участват за трети път на музикалния фестивал в Албена. И този път те са показали силата на своето изпълнителско майсторство. Всички те са се включили и в майсторския клас на добрия приятел на клуба, проф. д-р Ростислав Йовчев.

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Култура

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня