Голямо дарение на Пейо Пеев на болницата

Топ новина! Peio-Peev,-vdyasno,-e-izvesten-s-s-svoyata-schedrost
Пейо Пеев, вдясно, е известен със своята щедрост
Голямо дарение е направил бизнесменът Пейо Пеев на МБАЛ "Д-р Тота Венкова".

 Дарението е дигитализираща система за Отделение по образна диагностика на стойност 31 980 лева. С тази придобивка се допълни оборудването на отделението, като то вече разполага с най-съвременна апаратура и отговаря на най-високите изисквания на медицинските стандарти.
За пореден път Пейо Пеев прави дарение на лечебното заведение. Той казал "ние сме габровци и това е нашата болница , тук се лекуваме и трябва да имаме всичко, което ще помогне на лекарите да ни поставят бързо диагноза и да ни лекуват". Началникът на Отделение по образна диагностика д-р Петкова обясни: "Със закупената система за дигитализиране на образите са обхванати мобилните рентгенови апарати, както и тези, които досега работеха с филми. По този начин се получават по-качествени образи и се подобрява диагностиката. Образите могат да се съхраняват дългосрочно в електронен вид и състоянието на пациентите да се проследява динамично по-бързо и по- лесно. Използването на системата е и икономически по-изгодно, защото не се налага използването на филми и химикали".
Ръководството на лечебното заведение благодари на Пейо Пеев за съпричастността и отзивчивостта в тези трудни времена за всички.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни