Героична загуба в Русе, публиката изпрати Искров & сие на крака

Geroichna-zaguba-v-Ruse,-publik
Героична загуба в Русе, публик

В безспорно най-добрия си мач за сезона БК „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“ загуби в Русе с 89:94 след героична игра.

Известната с пристрастността си местна публика този път почти през цялата среща подкрепяше момчетата на Владимир Искров, а накрая ги изпрати с бурни ръкопляскания, станала на крака.

Най-запалените русенски фенове дори изчакаха час след мача, за да поздравят лично Филип Самойлович, Крум Дойчинов, Евгени Иванов, Иван Бонев и Теди Буков. Това бяха момчетата, които Влади Искров можеше да използва в последния мач от шестия кръг на „А“ група. В стартовия лист бяха записани и двама юноши от Габрово – Цветомир Митев и Стефан Бакалов, но се оказа, че за тях няма екипи. Делегатът на Българската федерация по баскетбол Стихомир Стоянов се съгласи в стартовия списък да е и контузеният Георги Георгиев, който дори не пътува за Русе, за да се състои мачът – по наредба всеки тим трябва да разполага с най-малко 8 състезатели. Домакините, жегнати от самочувствието на Искров - „дошъл съм за победа“, също се съгласиха на тази отстъпка, но направиха уговорката, че ще подадат контестация, ако нещо се обърка.
Трима екссъстезатели на „Чардафон-Орловец“ - 207-сантиметровият Денис Титов, Герасим Николов и Евгени Хаджирусев, излязоха срещу габровско-бургаския тим и бившия си треньор Владимир Искров. Тримата бяха най-добрите играчи на „Дунав“ - Денис вкара 25 точки, Геро – 24, а плеймейкърът Евгени Хаджирусев записа 6, но и 11 асистенции. От тях най-много минути – 38:06, на терена бе Денис, чиято задача бе и да противодейства срещу развихрилия се за пореден мач Крум Дойчинов. Центърът на габровско-бургаския тим, както и останалите му четирима съотборници, изигра пълни 40 минути, регистрирайки поредния си дабъл-дабъл – 30 точки и 12 борби. Пръв борец под кошовете обаче беше Иван Бонев – 15 овладени топки, който вкара и 14 точки. 22 записа Филип Самойлович, 11 – Евгени Иванов, 12 – Теди Буков.
Целият мач беше кош за кош, макар че водачеството бе непрекъснато в полза на „Дунав“. Домакините рядко успяваха да дръпнат с повече от 5-6 точки. За момент в третата част разликата достигна 12 и изглеждаше, че гостите ще се пречупят. Противно на очакванията, че силите им са на изчерпване, момчетата на Искров извадиха резервните акумулатори. Те безапелационно спечелиха четвъртата част – 25:18, а минута преди края резултатът беше само 3 точки в полза на домакините. Грешка в подаването на безупречния в целия мач Филип Самойлович даде възможност на русенци да изтръгнат победата. Сърбинът обра овациите на публиката с невероятната си успеваемост от зоната на трите точки – 6 успешни от 10 опита, някои от изстрелите му бяха от разстояние 8-9 метра. Подобен мерник демонстрира и играещият помощник-треньор Теди Буков – 4 тройки от 7 опита.
Срещата се игра в понеделник по молба на домакините. Поради тази причина двама от „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“ - Антонио Станков и Стилиян Димитров, които играят за отбора на аматьорски начала и си имат постоянна работа, не успяха да пътуват за Русе. Преотстъпените от „Спартак“ близнаци Милен и Тодор Захариеви бяха наказани от президента на плевенчани Цветан Антов заради загубата в НБЛ от „Черноморец“ в Бургас и също си останаха вкъщи. Други двама – Неманя Илич и елховецът Георги Георгиев, обявиха, че напускат отбора. Това бе причината четата на Владимир Искров да оредее до пет човека. Не е изключено това да е и последният мач на тима, ако президентът Димо Костов не успее в близките два-три дни да реши финансовите проблеми на клуба. Ако усилията му дадат резултат, в неделя габровци ще могат да видят в своята зала „Орловец“ най-добрия отбор в „А“ група – миналогодишния шампион, по същество дублиращия състав на „Черно море“ - отбора на варненския Икономически институт.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото