Георги Ташев е шампион и официално

Топ новина! -Levski--pecheli-titlata-za-treti-p-t-v-poslednite-chetiri-godini
"Левски" печели титлата за трети път в последните четири години
Отборът на "Левски", воден от Владимир Искров, предсрочно спечели титлата в първенството на България по баскетбол в колички още в средата на септември. В събота шампионската титла, в това число и за 15-годишния габровец Георги Ташев, бе официализирана.

Георги Ташев вече и официално е шампион на България по баскетбол в колички.
Де факто габровецът, заедно със своя „Левски“ си осигури златните медали в средата на септември. Тогава във варненската „Христо Ботев“ „сините“ победиха след инфарктни последни секунди за втори път през сезона прекия си конкурент за титлата “ София Балкан“ с 52:48, а Георги реализира първите си точки за отбора.
В края на миналата седмица в столичната зала „Триадица“ се изигра последният турнир. В първия мач „София-Балкан“ нямаше проблеми срещу „Черно море Тича“ - 46:34. Варненци не бяха проблем и за „Левски“ - 68:50. „Финалът“ без значение се игра в събота, този път нямаше драма - „Левски“ с лекота надви градския си опонент с 54:31 точки. Пореден силен мач изигра Георги Иванов, който очаквано спечели и куп индивидуални награди в шампионата. Националът записа 30 точки, 16 борби и 7 асистенции и заслужи приза за MVP на VII Държавно първенство. Той стана и „Най-добър реализатор“, „Най-добър борец“ и „Най-добър подавач“ в първенството. Георги Ташев успя пак да запише точков актив. Така „сините“ спечелиха титлата за трети път в последните четири години.

Георги Ташев с шампионската купа, зад него е треньорът му Владимир Искров


За „София Балкан“ капитанът Персиян Еленков завърши с 13 точки и 11 борби. Тимът обаче бе без националите Григор Иванов и Владимир Гюров. Еленков получи наградата за най-много отнети топки в шампионата.
„Черно море Тича“ спечели бронзовите медали.
15-годишният талант Георги Ташев бе открит за играта още преди години от треньора на националния отбор Владимир Искров. Владо, вицешампион с юношите от сезон 2013-2014 и член на Управителния съвет на „Чардафон“, имаше идея от тази есен да се сформира към клуба и отбор по баскетбол в инвалидни колички. През април в зала „Орловец“ се проведе демонстритавно занимание, но стана ясно, че няма достатъчно кандидати. Поизрастналият Георги Ташев обаче впечатли Искров и той го покани на лагер на представителния тим на България, който се проведе от 28 април до 8 май 2022 година в София. В Габрово индивидуална подготовка с Георги оттогава води преподавателят в Техническия университет д-р Николай Вътков.
„Георги Ташев стана шампион с баскетболния „Левски“, получи своята купа и медал - сподели треньорът му Владимир Искров. - Отбеляза точки и в двата мача, в които игра срещу „София-Балкан“ и Варна, което е голям успех, че тренира от няколко месеца. Беше забелязан преди две-три години - по време на Международния баскетболен камп в Габрово. Тогава обаче беше само 12-годишен, така че трябваше да дочака момента, когато ще е готов за по-сериозен баскетбол в колички. В момента Георги е един от най-младите и най-перспективни състезатели в този спорт в България. Тренира с г-н Николай Вътков в Габрово, а играе мачове в България и чужбина. Предстои му и първо участие в Балканската лига по баскетбол на колички, в която за поредна година участва „Левски“. През миналия сезон се класирахме на второ място. Дебютът на Георги на това ниво ще е на 14-16 октомври в Биелина, Босна и Херцеговина.“
Вчера Владо Искров бе в Габрово, за да обсъди с Николай Вътков плановете за по-нататъшната подготовка на Ташев. Впрочем, габровският специалист трябваше да бъде част от екипа на „Левски“ за турнира в Биелина, но лични ангажименти ще го задържат в родния град.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото