Георги Маринов: "Ученици и учители се справят много добре с електронното обучение, интересно им е"

Топ новина! Gеorgi-Marinov:--Uchеnitsi-i-uchitеli-sе-spravvat-mnogo-dobrе-s-еlеktronnoto-obuchеniе,-intеrеsno-im-ее
gеorgi-marinov2-17-03-2020.jpg
Във всички училища е въведено електронно обучение.

"Във всички училища е въведено електронно обучение. Още в събота и неделя направихме организационно подготовката. Това даде възможност на училищата да започнат почти без проблеми да работят по новия начин от понеделник," коментира директорът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов.

Министерството на образованието и науката предостави безплатно програма на Microsft Teams . От МОН са създали и 865 000 профили на всички ученици и училите, които разпратени до учители и ученици в помощ на стартиращото онлайн обучение. Училищата могат да използват и други електронни платформи.

Електронната комуникация е възможна чрез електронните дневници, чрез електронната поща, има достатъчно безплатни линкове към образователни програми.Това е подкрепата за самоподготовка и упражнения на децата. Учениците се справят много добре и най-важното интересно им е. Поставят им се индивидуално или групово задачи. Поддържа се и обратна активна връзка чрез децата и родителите им.

"От тук нататък е важно да се създават условия за максимален обхват на учениците по предмети и максимален брой часове. Вероятно в началото може да има затруднения. Но смятам, че ефектът е много добър.

Хубавото е, че още през септември миналата година в голям брой училища се въведоха електронни дневници. Освен това голяма част от издателства предоставиха възможности за електронни варианти на учебници. По БНТ-2 върви образователна програма, специално за децата от четвърти и седми клас.

Образователната система ще направи всичко необходимо децата да бъдат обхванати. Учебната година няма да бъде провалена, има достатъчно резерви. Важно е учениците в началото да започнат с .упражнения, да възстановят знания, които са позабравили, да се навакса пропуснатото.

Приятно съм изненадан, че интернет има и в повечето села, макар и малко бавен. На децата се изпращат материали по фейсбук, електронни пощи или по друг начин. Няма струпвания на ученици, директорите правят всичко възможно да се предоставят на децата и разпечатани материали на хартиен носител.

Искам да поздравя всички учители, които се справят със сложната ситуация в момента, създадоха нужната организация. Призовавам да се действа внимателно, без паника и напрежение", допълни Маринов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни