Галерия „Видима“ и „Идеал Стандарт – Видима“ АД Ви отправят покана за участие

Водеща! Galеriia--Vidimaa-i--Idеal-Standart---Vidimaa-AD-Vi-otpravvat-pokana-za-uchastiе
Plakat-85-god.jpg
Галерия „Видима“ и „Идеал Стандарт – Видима“ АД Ви отправят покана за участие Галерия "Видима" в Национална изложба-конкурс „85 години „Идеал Стандарт - Видима” „Идеал Стандарт – Видима“ АД е от малкото компании в България, които могат да кажат, че имат толкова голяма история в българската индустрия. Това е история на предприятие, предопределило икономическото развитие на цял регион, а продуктите, които произвежда, присъстват в почти всеки български дом.

СТАТУТ

Изложбата се организира от галерия „Видима” гр. Севлиево, част от „Идеал Стандарт – Видима” АД, с подкрепата на Съюза на българските художници (СБХ) и със съдействието на Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” гр. Севлиево.

Тема на националната изложба конкурс „85 години „Идеал Стандарт - Видима” е:

„Създаваме заедно“

I. ПРЕДСТАВЯНЕ

„Идеал Стандарт – Видима“ АД е компания с широка социална ангажираност както към своите служители, така и към общността на гр. Севлиево. В своята многогодишна история компанията непрестанно спонсорира и стимулира развитието и успехите на севлиевци в областта на образованието, културата, изкуството.

Един от големите проекти в тази област е галерия „Видима“. Галерията се намира в центъра на град Севлиево, в самостоятелна сграда, а нейната история започва преди повече от 20 години. Началото поставят изпълнителният директор на компанията инж. Васил Кънев и изкуствоведът Ирина Колбасова. От 1997 г. всеки месец в изложбения салон на галерията гостува нов автор. Като правило това са видни български творци, чието изкуство се цени от специалисти и колекционери. В резултат на тази активна дейност се оформя изключително интересна и ценна колекция от художествени произведения. Фондът с произведения на изкуството на съвременни български художници на галерия „Видима“ наброява над 650 творби, събирани през годините. Оценява се като една от най-богатите, качествени и разнообразни частни колекции в България. Днес голяма част от този фонд е представена в красивата и просторна зала „Арт Зона“, предоставена специално от „Идеал Стандарт – Видима“.

Националната изложба конкурс „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“ ще бъде първата мащабна изложба с конкурсен характер, която се организира от галерия „Видима“ през 2019 година, посвещава се на юбилея на компанията и ще е специална част от празничното му отбелязване.

Заявка за участие в изложбата могат да изпращат всички художници, работещи в областта на живописното изкуство, които приемат условията по този статут.

II. ОРГАНИЗАЦИЯ

Организатори на Националната изложба конкурс „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“, са галерия „Видима“, гр. Севлиево и „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

Цялостна дейност по подготовката и реализирането на изложбата ще се извършва от екипа на галерия „Видима“ с управител Сава Христов.

С цел по-добра реклама и информираност за събитието, организацията се осъществява и с помощта на ГХГ „Асен и Илия Пейкови“ гр. Севлиево с директор Васко Василев и на Съюза на българските художници с председател Любен Генов.

За цялостната дейност по подготовката, рекламата и реализацията на изложбата е утвърден бюджет от „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

Журирането на творбите за участие в Националната изложба конкурс „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“ и наградите се определят от петчленно жури в състав: Сава Христов – управител на галерия „Видима“, Васко Василев – директор на ГХГ „Асен и Илия Пейкови“, Любен Генов – председател на СБХ, Николина Джановска – преподавател в катедра „Графика“ на Факултет по изобразителни изкуства към ВТУ и Райна Дамяни – изкуствовед и журналист.

Националната изложба „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“ ще бъде представена в залата за модерно и съвременно българско изкуство „Арт Зона“, собственост на „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

Откриване на изложбата: 10 декември 2019 г., 17:30 ч., в залата за модерно и съвременно българско изкуство „Арт Зона“.

Закриване на изложбата: 30 април 2020 г.

III. СРОКОВЕ

Първи етап – 20 юни 2019 г. – 30 септември 2019 г. – приемане на заявленията за участие. В този период всеки желаещ да се включи в изложбата/ конкурс трябва да подаде своята молба за участие. Заявката става като се изпрати следната информация на e-mail на галерията: gallery.vidima@gmail.com

Имена на автора, кратка творческа биография в рамките на една нормална печатна страница.

Молба за участие в конкурса, свободен текст. Адресирана до Сава Христов, управител на галерия „Видима”. Актуален телефон за обратна връзка.

Снимка с високо качество на творбата, с която се участва – JPG формат минимум 300 dpi,. Снимката е необходима за следващия етап – журиране, подбор на участниците, създаване на албум.

Име на творбата, размери, материали и техника

Авторска цена.

Изпращайте на е-mail: gallery.vidima@gmail.com

Втори етап – 01 октомври 2019 г. – 10 октомври 2019 г. – журиране, предварителна селекция.

Жури ще разгледа и селектира постъпилите заявления за участие на база изпратената снимка на творбата.

За изложбата ще бъдат избрани 85 творби от 85 автора.

Всеки един от избраните автори ще бъде информиран и ще получи формуляр/протокол за участие, който да придружава творбата.

Трети етап – 10 октомври 2019 г. – 10 ноември 2019 г. – изпращане на творбите за изложбата.

В този тридесетдневен срок всеки, одобрен от журито участник, трябва да изпрати своята творба на посочения адрес /виж т. 7 от Условия и ред за участие/.

Творби, изпратени след посочената дата, ще се приемат само с предварителна уговорка.

Всички творби трябва да бъдат съпроводени от четливо попълнен формуляр за участие.

Четвърти етап – 11 ноември 2019 г. – 10 декември 2019 г.

Обработка на документи, подреждане на изложбата, отпечатване на албум.

Пети етап – 10 декември 2019 г. – откриване на изложбата: 17:30 часа – Залата за модерно и съвременно българско изкуство „Арт Зона“, пл.Свобода, гр.Севлиево.

Шести етап – 30 април 2020 г. – закриване на изложбата.

Седми етап – 30 май 2020 г. – краен срок за връщане на творбите.

IV. НАГРАДИ

Голяма награда за живопис – 2 000 лв. и самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г.

Втора награда за живопис – 1 000 лв. и самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г.

Трета награда за живопис – 1 000 лв. и самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г.

Награда за живопис за млад автор – 500 лв. и възможност за самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г.

Всички автори ще получат почетен диплом и сертификат за участие в Националната изложба конкурс „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“.

Всички автори ще получат подарък албум.

Паричните награди са със силата на откупка.

Наградените творби ще бъдат включени във фонда за съвременно изобразително изкуство на галерия „Видима“.

V. УСЛОВИЯ И РЕД ЗА УЧАСТИЕ

Право на участие имат всички художници, които приемат условията на статута.

Приемат се само произведения на живописта без ограничение в използването на различни видове техники и материали, и без жанрово ограничение.

Всеки автор има право да участва само с едно свое произведение.

Представената творба трябва да е авторска, да е подписана от художника, да е негова собственост, да не е участвала в други национални изложби и да е създадена след 2018 г.

Ще се приемат за участие творби, които отговарят на следните параметри:

максимален размер на творбата – 120 х 120 см без рамката.

максимално тегло на творбата – 10 кг (в това число – рамка, стъкло и др. елементи, които са неделима част от крайния вид на творбата).

Творбите, одобрени на етап предварителна селекция /етап 2/, се изпращат на следния адрес:

гр. Севлиево, офис Еконт, ул. „Никола Петков“ № 41, до поискване, на името на Сава Христов, тел: 0896 87 45 47 или до: гр. Севлиево, Галерия „Видима“, ул. „В.Левски“ № 3, за Сава Христов.

Авторите сами поемат разходите по транспортиране на творбите до посочения адрес и обратно.

Произведенията на изкуството следва да бъдат опаковани в съответствие с изискванията на куриерската служба. Да бъде включена опция „преглед при получаване“. Галерия „Видима“ не носи отговорност за щети настъпили по време и вследствие на транспортирането.

Произведенията да са в подходящ за експониране вид, придружени с формуляр за участие, който ще бъде изпратен на всички участници преминали предварителната селекция/етап 2/.

Авторите, приели този статут, се съгласяват техните творби да бъдат използвани от организаторите за рекламни цели и медийни публикации. В това число да бъдат включвани в печатни, радио и телевизионни медии, интернет страници и други издания, както и да бъдат използвани при отпечатване на рекламни материали на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и галерия „Видима“, като албуми, календари, брошури, плакати, картички и др.

Организаторите гарантират сигурността на получените творби до приключване на изложбата.

Организаторите се задължават да върнат творбите в срок до 1 месец след закриване на изложбата. Творбите се връщат за сметка на автора, до посочения от него във формуляра за участие адрес. Авторите могат да приберат лично своите творби от галерия „Видима“ след приключване на изложбата.

Ако авторът желае, може да направи дарение за фонда на галерия „Видима“, като получава сертификат за дарение от галерията. Волята за дарение се упоменава изрично в определената за целта част на формуляра за участие.

Всеки участник получава албум, съдържащ всички творби от изложбата. Албумът е с рекламна цел и ще се раздава безплатно на посетителите и гости на галерията.

Такса за участие в конкурса няма. Всички разходи по организирането на изложбата се покриват от „Идеал Стандарт – Видима“ АД и галерия „Видима“.

За контакти:

Сава Христов, управител

гр. Севлиево, галерия „Видима”, ул. „Васил Левски“ 3

е-mail: gallery.vidima@gmail.com

Facebook: галерия Видима/ Art Gallery Vidima

Телефон: 0896 87 45 47

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни