Габровският театър с две хитови комедии на открито в ЕМО „Етър“

Gabrovskiiat-tеatar-s-dvе-hitovi-komеdii-na-otkrito-v-EMO--Etarr
Mihal-Mishkoed.JPG
Габровският драматичен театър отправя две горещи комедийни предложения за горещите юлски вечери. Любимите на публиката представления, многократно играни из страната – „Михал Мишкоед“ и „Чешити“, ще бъдат представени в ЕМО „Етър“.

За габровци и гостите на града това е изключителна възможност да се насладят едновременно на майсторска актьорска игра на открито, български класически комедии, автентична битова среда, вечерно арт преживяване сред природата.

Постановката „Михал Мишкоед“ на режисьора Невена Митева ще се състои на 19 юли 2019 г., от 20.30 часа на сцената в етнографския музей. Участват актьорите Димо Димов, Любомир Кръстев, Светослав Славчев, Петко Петков, Ангел Калев, Живко Гущеров, Васил Грънчаров, Валери Радев, Даниел Тотов, Стоян Руменин. В постановъчния екип влизат: Румелия Алексиева – музика, Лъчезар Захариев – хореография, Велизар Велчев – текст на песните.

Режисьорът и габровската трупа следват театрални похвати от миналото, когато всички женски роли са били играни от мъже. В този спектакъл актьорският състав е изцяло мъжки, но това не е пародия, тук място няма даже и иронията. Предизвикателството да се преобразиш като някой друг е предимство, умело използвано от актьорите на ДТ „Рачо Стоянов“.

По тази възрожденска пиеса на Сава Доброплодни е играно първото театрално представление у нас през 1856 г. В спектакъла зрителите ще се потопят в атмосферата на онова време, пълно с тънки надхитрявания, комични ситуации, любовни грешки и забежки, за да открият, че нашето съвремие не се е променило много. В това представление ще се огледате като в огледало, защото двете паралелни истории, които ще ви водят, са поразително актуални и днес, до болка познати, битуващи около нас. Ще чуете архаичен български език от времето на възрожденците, ще се потопите в техните страсти и ще откриете вашите, защото всичко ново е добре забравено старо.

Второто комедийно предложение е за постановката „Чешити“ по емблематични разкази на Чудомир, която ще се играе на 23 юли 2019 г., от 20.30 часа на сцената в етнографския музей. Режисьор на спектакъла е Невена Митева, а хореографията е дело на Лъчезар Захариев. Участват актьорите Велислава Маринкова, Силвия Боева, Надежда Петкова, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Димо Димов, Светослав Славчев, Петко Петков, Живко Гущеров, Ангел Калев, Валери Радев, Любен Попов, Тони Христова.

Публиката ще открие колоритния свят на Чудомир, в чийто център е представен животът в едно село, с неговите изобретателни жители, майтапчии и неуморното им старание да си погаждат един на друг номера. Ще станете свидетели на шеметна надпревара от събития и герои – как да излъжат градския тарикат, да разкрият ли няколко изневери, могат ли да оженят един заклет ерген и как се надвива проклет женски инат. Спектакълът е носител на наградата „Чудомир“ от петнадесетия театрален фестивал „Комедиен хит на сезона” в рамките на Чудомировите празници в Казанлък през 2016 г.

Билети може да закупите от касата на ДТ „Рачо Стоянов“, шатрата на театъра на ул. „Радецка“ (пред ГУМ), всички каси на ИзиПей/EasyPay в страната, както и он-лайн от сайта www.epaygo.bg.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото