Габрово ще отпразнува 100 години организиран футбол тази събота

Gabrovo-shtе-otpraznuva-100-godini-organiziran-futbol-tazi-sabota
100-godini-footbal-1l.jpg

100 годишният юбилей на футболната игра в Габрово ще бъде отбелязан тържествено тази събота на стадион „Христо Ботев“.

Датата 21 септември не е избрана случайно. Точно на този ден преди век се е изиграл първият официален футболен мач в Габрово. На тогавашния колодрум, където в момента се намира „Буря“АД, местният тим е приел състава на Горна Оряховица. Срещата завършва при резултат 1:0 за отбора на Габрово. Препратка към онзи мач от преди 100 години ще има и в предстоящото честване. В програмата е предвидена футболна среща между ветераните на двата града, която ще започне в 17.30 часа. Преди това на терена ще излязат малките футболисти на Габрово и Горна Оряховица, участници в първенствата по Футбол 7 и Футбол 9. На стадиона ще бъде експонирана и изложба със снимки проследяваща развитието на футболната игра в нашия град през годините.

В 18 часа ще започне официалната церемония по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово на множество бивши футболисти, треньори, съдии и деятели. Футболният празник ще приключи с мач между ветерани носили екипите на Габрово и националния отбор на България. Съдии и на двете футболни срещи на ветераните ще бъдат бившите габровски международни рефери Антон Генов, Йосиф Ронков, Николай Петров и Георги Йорданов..

Покани да уважат събитието са отправени към вицепремиера Томислав Дончев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, члена на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов, националния селекционер Красимир Балъков, президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, председателя на ЗС на БФС - Бончо Генчев, до Христо Стоичков, Илиян Киряков и други бивши национали. Сред гостите се очаква да бъдат областният управител Невена Петкова, кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев, кметовете на съседните общини Севлиево, Трявна и Дряново, народни представители и общински съветници.

Стадион "Христо Ботев" очаква в съботния ден и всички любители на най-популярната игра, които са неделима част от 100 годишната история на футбола в нашия град.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото