Габрово представя България в "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството"

Gabrovo-camp-2016
Gabrovo camp 2016

Тазгодишно издание на конкурса "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството", организирано от Министерството на икономиката, избра две инициативи от цялата страна, които ще представят България в международния етап на конкурса през 2018 г.

Тазгодишно издание на конкурса "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството",  организирано от Министерството на икономиката, избра две инициативи от цялата страна, които ще  представят България в международния етап на конкурса през 2018 г. В Категорията "Насърчаване на  предприемаческия дух" е номинирана Община Габрово с Иновационен Лагер Габрово, а в Категорията  "Подкрепа на интернационализирането на бизнеса" е номинирано Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес - Обединени Бизнес Клубове с инициативата Подкрепа на интернационализирането и дигитализацията на бизнеса на МСП в България и Европа.

Според комисията, оценявала всички предложения, Gabrovo Innovation Camp допринася за изграждането и
усъвършенстването на предприемаческата екосистема в България, има вече няколкогодишна история и е доказал своята устойчивост, демонстрирайки завидна амбиция и потенциал.

Участниците в конкурса ще бъдат поканени на Официална заключителна церемония, която ще се състои в
началото на месец юли, в сградата на Министерство на икономиката, където заместник-министърът на икономиката ще връчи грамоти на всички участници и плакети на победителите.

Класираните на национално ниво инициативи, ще се състезават в международния етап на конкурса, където
Жури, избрано от Европейската комисия, ще определи по един победител за всяка от категориите и ще излъчи един цялостен победител, Лауреат на Голямата награда.

Финалът на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството ще се състои в периода 19-21 ноември в гр. Грац, Австрия, по време на ежегодната Асамблея на малките и средните предприятия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото