Еленко Божков: „Съществува реална опасност от дестабилизация и нарушаване на енергийната сигурност“

Топ новина! Elenko-Bozhkov--„S-schestvuva-realna-opasnost-ot-destabilizatsiya-i-narushavane-na-energiinata-sigurnost“
Еленко Божков: „Съществува реална опасност от дестабилизация и нарушаване на енергийната сигурност“

„Ако се осъществи сделката за продажбата на ЧЕЗ на „Инерком“, зад което стои Гинка Върбакова съществува реална опасност от дестабилизация и нарушаване на енергийната сигурност на близо 3 млн. български граждани“ - това заяви на пресконференция пред националните и местните медии в Габрово енергийният експерт и бивш член на Комисията за енергийно и водно регулиране Еленко Божков.

„Ако се осъществи сделката за продажбата на ЧЕЗ на „Инерком“, зад което стои Гинка Върбакова съществува реална опасност от дестабилизация и нарушаване на енергийната сигурност на близо 3 млн. български граждани“ - това заяви на пресконференция пред националните и местните медии в Габрово енергийният експерт и бивш член на Комисията за енергийно и водно регулиране Еленко Божков. Той аргументира своето мнение с обясненията, че тогава най-вероятно ще се наложи цените на електрическата енергия за бита, а и за бизнеса да бъдат увеличени, тъй като услугите, които предоставя разпределителното предприятие също ще бъдат по-високи. „Тоест технологичните разходи и нормата на възвръщаемост на дружеството са част от ценоопределящите елементи - подчерта енергийният специалист. - Увеличаването на цената ще доведе до протести и ще застраши сигурността. Божков прогнозира още, че ако не бъде прекратена сделката ЧЕЗ - „Инерком“ съществува реална опасност третото правителство на Бойко Борисов да падне.
По време на вчерашната си пресконференция Еленко Божков разкри част от корупционните връзки на отделни лица от висшите етажи на властта. Той припомни и моменти от приватизацията на мажоритарните, а по-късно и на миноритарните дялове в трите ЕРП-та в страната. Мажоритарните дялове на ЕРП-тата бяха продадени през 2004 година, а подготовката за продажбата на миноритарните започна през май 2010 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото