Две бебета бяха орисани и дарени с подаръци на Бабинден в Габрово

<p>Две бебета бяха орисани и дарени с подаръци на вчерашната
Две бебета бяха орисани и даре

Две бебета бяха орисани и дарени с подаръци на вчерашната церемония за Бабинден в габровската областна болница. Много емоции имаше на празника за колективите на двете отделения – Акушеро-гинекологичното и Неонатологичното.

Цветя, поздравления, погачи и торти и много изказани благодарности бяха поднесени на лекари и акушерки както от официалните гости - кмета Таня Христова, председателя на ОбС Лена Георгиева и областния управител Николай Сираков, така и от благодарни пациенти.
В специалния ритуал за празника участва семейството на новородената Антония, родена на 17 януари, която беше изписана от болницата след специалната церемония. Родилката Гинка поля на „бабата“ - акушерката Мая Дюкянджиева, да измие церемониално ръцете си със сапун и мълчана вода, за да отмие злото и то да избяга от отделението. За дядото на момиченцето Димитър Стефанов това внуче е трето поред. Най-емоционален беше бащата на Антония – Десислав, който не можеше да сдържи сълзите си от умиление при вида на скъпото си отроче.
Според директора на болницата д-р Нели Савчева Бабинден е най-хубавият празник, защото всичко би било безмислено, ако не се раждат повече и здрави деца. Тя призна, че когато нейното внуче се родило в Копенхаген, й липсвал точно ритуалът да направиш пита и да я занесеш с благодарност на този, който пръв е видял детето ти или внучето, и да му благодариш от сърце.
„Всички ние знаем на какъв стрес са подложени акушер-гинеколозите и неонатолозите – специалности, в които всичко се случва толкова бързо, че дори нямаш време да си поемеш дъх – каза още в словото си д-р Нели Савчева. - Но мисля, че днес трябва да говорим само за добрите неща, които се случват, за здравите ни бебета.“
Директорът на болницата пожела на колегите си за професионалния им празник здраве, дълголетие и да работят с достойнство професията си, макар че не всеки днес благодари на докторите за добре свършената работа и за добрата дума.
Сред благодарните пациенти бяха майката и бабата на малкия Иван, който присъства на първия Бабинден.
А сред професионалистите да сподели празника беше дошла и една от емблемите на Габрово – дългогодишната гинеколожка д-р Цибрянска. Тя не се въздържа и поиска думата за емоционално слово, в което благодари на колегите си за труда им.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото