Два дни Севлиево отново беше домакин на ежегодното състезание по ракетомоделизъм

<p>Преди броени дни ученици от цялата страна се събраха в
Два дни Севлиево отново беше д

Преди броени дни ученици от цялата страна се събраха в Севлиево за ежегодното състезание по ракетомоделизъм. В продължение на два дни децата представиха своите авторски проекти и изстрелваха ракетите си в небето над града.

Според регламента на състезанието то се провежда в две възрастови групи – деца до 14 години и юноши до 18 години. Всички състезателни модели се изработват по правилника на Международната федерация за аеро спортове – FAI. Турнирът е включен в спортния календар на БФА за 2014 година. В него участваха 10 отбора от различни градове на страната, но присъстваха и много гости и симпатизанти от цялата страна.
С представянето си домакините от Спортен клуб по моделизъм „Икар 2010“ - Севлиево, с ръководител Стефан Василев, отново показаха, че са сред най-добрите в страната. Те завоюваха първо място отборно при юношите и второ място при децата. За успеха се постараха Калоян Димитров, Николай Петров, Драгомир Петров, Теодор Тодоров, Ивелин Иванов, Петър Христов и Александра Лефтерова.
Победителите от националното състезание ще участват и в световното първенство по ракетомоделизъм през месец август.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни