Дряновската гимназия по икономика стана отборен победител на Зимния събор в Боровец с 16 златни медала

<p>Отборът на ПГИ „Рачо Стоянов” - Дряново стана първенец на
Дряновската гимназия по иконом

Отборът на ПГИ „Рачо Стоянов” - Дряново стана първенец на Националния зимен ученически туристически събор „Снежен рай – Боровец - 2014”, който се проведе в зимния курорт.

Момчетата и момичетата от дряновското училище завоюваха отборната купа и общо 16 златни медала в спортсменска надпревара с отбори от Долна баня, Кърджали, Етрополе, Враца, Самоков и детско-юношеския отбор по туризъм  към СТД „Бачо Киро” – Дряново. Представителите на икономическата гимназия бяха най-добри в състезанието по ориентиране, теглене на въже, палене на огън, спортно-туристическа щафета и дартс. Втори в класирането се наредиха  младите дряновски туристи от клуб „Бачо Киро”, а трети останаха юношите на Долна баня. Спортно-туристическите прояви се проведоха в района на хижа „Шумнатица”, като в останалото време участниците са имали възможност да се разходят из Боровец и да се качат до хижа „Ястребец” на 2400 м надморска височина. 
Организатори на Националния зимен ученически туристически събор са Българската федерация по туризъм и клубът за ученически и младежки отдих и туризъм „Мусала” при дружество „Рилски турист”. По време на форума  се е състояла и среща на учители и специалисти, които ръководят туристически клубове, природоизследователски и природозащитни отряди и групи по туризъм. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни