Дряново изпълни 2 проекта по национална програма на МО за 359 997 лева

<p>Община Дряново изпълни два проекта по Националната програма на Министерството
Дряново изпълни 2 проекта по н

Община Дряново изпълни два проекта по Националната програма на Министерството на образованието „Оптимизация на училищната мрежа”, модул „Рационализация на мрежата от професионални училища” на обща стойност 359 997 лв.

Първият е свързан с оптимизация на училищната мрежа, извършена през 2014 г. със сливането на двете професионални гимназии - „Димитър Крусев” и „Рачо Стоянов”, в една - ПГИ „Рачо Стоянов”. То е продиктувано от дълготрайни негативни демографски процеси и необходимостта от оптимизиране на разходите. С отпуснатите от министерството 224 998 лв. е направен ремонт и хидроизолация на покрива, подменени са тръбната мрежа и отоплителната инсталация с радиатори в икономическата гимназия. Успоредно с това е извършен вътрешен ремонт - изкърпване на мазилка по врати и прозорци, шпакловане и боядисване на стени и коридори, подмяна на врати, осветителни тела, ключове, контакти и част от подовите настилки в кабинетите, ремонт на санитарните възли, физкултурния салон и съблекалните.
Вторият проект е на стойност 134 999 лв. и е свързан със закриването през миналата година на ОУ „Васил Априлов” в с. Гостилица поради драстичното намаляване на учениците и насочването им към средищното СОУ „Максим Райкович” в Дряново. От отпуснатите средства по проекта за строително-ремонтни дейности са похарчени 70 784 лв., а 53 927,15 лв. са насочени към покриване на разходи за неразплатени задължения на закритото училище в с. Гостилица - заплати на персонала от март до юни 2014 г., транспорта на учениците до Габрово и обратно за период от 3 г., данъци и такси, задължения към ВиК, „Енерго Про” и други доставчици. В приемащото училище са извършени строително-ремонтни дейности - вътрешно боядисване на коридорите, асфалтиране на училищния двор и спортните площадки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни