Достойни за името на Левски

Dostoyni-za-imto-na-Lvski
Достойни за името на Левски

Координаторката Кристина Кулева прочете материал за живота и делото на Дякона. Неговата самоотверженост и готовност да умре за освобождението на своите поробени братя са достойни за подражание, но имаме ли днес такива герои? Имаме ли ги тези родолюбиви българи, които да загърбят дом и семейство и да последват съдбата на Левски.

Събрани в салона на Областната организация на Съюза на инвалидите в България в град Габрово, хората от организацията отбелязаха 145-годишнината от гибелта на всенародния любимец, бореца за свобода на народ и отечество Васил Левски. Координаторката Кристина Кулева прочете материал за живота и делото на Дякона. Неговата самоотверженост и готовност да умре за освобождението на своите поробени братя са достойни за подражание, но имаме ли днес такива герои? Имаме ли ги тези родолюбиви българи, които да загърбят дом и семейство и да последват съдбата на Левски. Истински българи ли сме, нека всеки си зададе този въпрос и си отговори със сърцето си.
Лалка Колева прочете собственото си стихотворение "Левски". Последва дискусия за живота, дейността и организационните способности на народния герой. Поколение българи ще отдават заслужено уважение на Васил Левски.
Група сръчни дами продължиха с изработване на мартеници, с които ще зарадват своите приятели по съдба от Дома за хора с увреждания в Габрово. Материалите бяха предоставени от ръководителките Кристина Кулева и Милена Петкова. Всяка година заедно с градската организация на БЧК и други неправителствени организации те поднасят на хората от Дома сладкиши, мартенички и участват в тяхното празненство. И тази година домуващите няма да бъдат забравени, защото са хора от техните редици, дали труда си за благото на Родината.

Текст и снимки: Цанка Одажийска, гр. Габрово

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни