Девойките на "Чардафон" приключиха сезона с две победи

Водеща! Dеvookitе-na--Chardafonn-priklluchiha-sеzona-s-dvе-pobеdi
Devoiki-2018-1-last.jpg
С две победи приключиха редовния сезон от първенството по баскетбол до 19-години девойките на обединения баскетболен клуб "Чардафон".

Вчера в Търговище възпитаничките на Виктор Крушев безпроблемно надделяха над домакините от "Светкавица" със 76:63 и на тревненския "Зограф" с 60:17. Така с 6 победи от 6 мача те заеха първото място в условната група "Б" на сформираната след Нова година обединена зона "Добруджа-Мизия" - за да се осигурят поне 10 срещи на всеки участващ в първенството на БФ "Баскетбол" тим. И двете срещи, особено срещу "Зограф", Крушев даде възможност за изява на момичета, записали по-малко минути през сезона. С изявите си повечето показаха, че "Чардафон" разполага с равностойна скамейка. 27:5, 6:6, 28:4 и 12:2 в отделните части срещу Трявна говорят за категоричното преимущество на победителките. Срещу "Светкавица" - тим, който преди месец в Габрово бе разбит с 40 точки разлика, възпитаничките на Крушев трябваше повече да се борят срещу безобразното, типично за Търговище, съдийство. Три основни състезателки - Лора Янчева, Мария Богданова, Микаела Николова бяха отстранени от игра за 5 лични нарушения, а националката Гергана Минчева успя да "оцелее" до края с 4. "При това тя не се раздава особено в защита - е оценката на Крушев. - Ако се научи да играе както трябва в защита, цена няма да има, но не разбира, че това е много важно." Общо 32 нарушения бяха свирени срещу "Чардафон", само 18 срещу "Светкавица". Всъщност, това съотношение не е толкова стряскащо, на фона на скандалното 37:10 при кадетите преди седмица в "Шумен" - в мач, завършил само с 4 точки в полза на домакините.

Естествено, Виктор Крушев, бивш съдия национална категория, в Търговище вчера отнесе техническо - заради забележка след поредното странно отсъждане на т. нар. арбитри.

С най-голям принос за победата срещу тандемът съдии - "Светкавица" са лидерките в "Чардафон" - Гергана Минчева завърши с 24 точки, Микаела Николава с 21, Йоанна Янчева - с 16, близначката й Лора - с 12, толкова вкара и Магдалина Дамянова. С 11 точки Лора Янчева бе топреализаторът срещу "Зограф", срещу който общо 9 състезателки на "Чардафон" завършиха мача с актив.

Двете победи в Търговище извоюваха: Гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Невена Младенова, Мария Богданова, Цветозара Димитрова, Йоана Янчева, Моника Цонева, Микаела Николова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни