Детският Арт център „Видима“ показва в РКИЦ „Символи на българската идентичност“

Detskiyat-art-tsent-r-„Vidima“-pokazva-v-RKITS-„Simvoli-na-b-lgarskata-identichnost“
Детският Арт център „Видима“ показва в РКИЦ „Символи на българската идентичност“

Детският Арт център „Видима“ показва днес в Мраморната зала на Руския културно информационен център в София изложбата „Символи на българската идентичност“ по повод 140 години от Освобождението на България, на която ще присъстват патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил Първи, руският посланик в България и много гости, съобщи за вестника неговият ръководител Снежана Боева.

Детският Арт център „Видима“ показва днес в Мраморната зала на Руския културно информационен център в София изложбата „Символи на българската идентичност“ по повод 140 години от Освобождението на България, на която ще присъстват патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил Първи, руският посланик в България и много гости, съобщи за вестника неговият ръководител Снежана Боева. Тя включва над 50 рисунки, чрез които са представени българските национални костюми, характерни за всички етнографски области в страната. „Заедно с творбите на нашите деца ще бъдат показани и шевици, изработени от царевична шума от детската школа в Куртово Конаре, както и български символи, втъкани в уникалните български килими от Чипровци“ - обясни още г-жа Боева. Тя разказа, че изложбата, която сега ще бъде показана в София, е обиколила почти целия свят, благодарение на сдружение „Духовно огледало“ с председател
Татяна Костадинова, в което севлиевският Арт център членува. И допълни, че това е изключителна чест за школата и за самата нея като неин ръководител, тъй като рисунките вече са експонирани в РКИЦ и представят не само детския Арт център „Видима“, но и Севлиево.
Снежана Боева разказа още, че днешното гостуване в Руския културно-информационен център в София не е първо за Арт център „Видима“, тъй като преди няколко години малките севлиевски творци са гостували с Коледна изложба, по време на коята са представили при голям успех рисуваните от тях икони.
В момента в Арт център „Видима“ се обучават близо 40 деца. Най-хубавото е, че повечето от тях са започнали да рисуват в него още от детската градина. И днес много от децата, които са студенти в страната и чужбина винаги се чувстват като част от детския Арт център „Видима“. „Веднъж влязла в сърцата им любовта към изкуството и обичта към нашата школа, тя остава там - разказа още Снежана Боева. - Оставаме си приятели за цял живот. И семейството на Арт център „Видима“ непрекъснато расте, което ни убеждава, че нашият труд не е напразен“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни