Децата на "Чардафон" се прицелиха в ББЛ-титлата

Топ новина! Dеtsata-na--Chardafonn-sе-pritsеliha-v-BBL-titlata
chardafon-kids.jpg
Юношите на "Чардафон" се прицелиха в титлата на аматьорската мъжка Българска баскетболна лига - Център, в която играят под името "Чардафон Кидс".

Поне такива са амбициите на техния треньор Антонио Станков. Амбициозният млад специалист начерта стратегическата цел вчера след поредната гръмка победа на неговите подопечни, тозци път над батковците от "Борисов Студио" (Свищов) с почти 50 точки разлика - 94:46. 15-19-годишните момчета от габровската школа, които се състезават в пълната с бивши НБЛ-величия аматьорска лига, за да трупат опит и да се опитат да стигнат финалите в своята възрастова група. През пролетта обаче те се самопревърнаха в истински хит, печелейки всички мачове наред, в това число и срещу лидера "Бавни и яросни" (Плевен) преди седмица.

В неделя, в плевенската "Балканстрой", "Чардафон Кидс" с играта си за пореден път засвидетелстваха, че вече може да се говори за габровска баскетболна школа - дело на самия Антонио Станков, Анита и Виктор Крушеви, а отскоро и на бившия шампион с ЦСКА Мариян Костадинов. Те буквално разнищиха по-опитните си противници, превъзхождайки ги по всички показатели. Водиха от самото начало - в продължение на 39:35 мин., допускайки равенство само в третата част - 15:15. В останалите бяха категорични - 34:8, 28:12, 17:11 в последната четвъртина. При това 28 от точките за успеха са дело на резервите, което не само за Антонио е показател за равностойността на състава. "Много съм доволен от всички - призна младият наставник. - Играха много дисциплинирано, спазваха всички мои указания, не се разхлабваха. Ще се опитам да ги направя шампиони. В редовния сезон вероятно ще завършат трети и ще играят с шестия. Едва ли ще имат проблеми. Надявам се с тях да се срещнем чак на финала" - пожела си Антонио, който в ББЛ е играещ треньор на мъжкия "Чардафон", заемащ трето място във временното класиране, но с равни точки и два мача по-малко от софийския "Перестройка", който е втори. След успеха над Свищов "Чардафон кидс" вече са четвърти.

Статистиката им срещу "Борисов Студио" би зарадвала окото на всеки баскетболен специалист. 58:9 е съотношението на точковия актив след отнети топки, 13:1 след бързи контраатаки, 54:30 от зоната на две точки, 10:6 след борба за отскочила топка. Имаха превес и в борбата под двата коша - 53:51, където по- мощните "студенти" по теория трябваше да нямат проблеми. 2 минути преди края габровските юноши регистрираха и най-голямата разлика 53 точки, но не успяха да удържат красивата цифра в последните секунди.

Поредния си дабъл-дабъл регистрира все по-прогресиращия център Димитър Андреев - 12 борби, 11 точки. Лидерът на тима Димитър Тодоров вкара 25, взе 7 борби, към които добави 5 асистенции, 3 чадъра и 3 откраднати топки, които му донесоха коефицент за ефективност 32 и го превърнаха в играч на мача. Капитанът Цветомир Минев се отчете с 16, 9 от които постигна от любимата си позиция за стрелба - зоната на три точки.

Антонио Станков ограничи времето за игра на основната си петица под 30 минути, резервите пък с играта си показаха, че са част от един равностоен отбор.

"Чардафон Кидс" бе в състав: Валери Пейков(11 точки), Крум Ахилей(10), Виктор Ангелов(7), Иван Монев (6), Цветомир Минев(16), Красимир Александров(8), Димитър Тодоров(25), Димитър Андреев(11).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни