Дъжд като из ведро не можа да провали Богородичния събор в Поповци, спря за песните и танците

НЕЛИ ПЕНЕВА		С дъжд като из ведро и то на няколко
Дъжд като из ведро не можа да
НЕЛИ ПЕНЕВА С дъжд като из ведро и то на няколко пъти - така започна и така продължи Богородичният събор в Поповци в събота. Независимо от лошото време отец Стефан освети курбан за здраве, приготвен с даренията на многото Марии от селото.

Всички си взеха от курбана за здраве за себе си и за своите семейства. Кметицата Румяна Иванова поздрави хората с празника Успение на Пресвета Богородица, благодари на всички дарители, на всички доброволци и на всички гости на събора, които въпреки лошото време не се отказаха от песните, танците и веселието. 
Изключителна благодарност получи ръководството на читалището и целият екип, подготвил и реализирал петото Детско лято под надслов „Русия при нас”, в което преминаха през обучение, игри и забавления над 40 деца от кметството. Тази идея беше подкрепена от Руското посолство и Руския културен център, Пейо Пеев, Добрин Ботев, Цветана Христова. Предметите, които децата с много любов и творчество изработваха през тези пет седмици, намериха място в Работилницата на открито и въпреки дъжда доста от тях бяха закупени от гости, майки и бащи, баби и дядовци, а със събраните средства се осигури музиката за всеобщото веселие и най-вече в понеделник се проведе едно вълнуващо и запомнящо се сладоледено парти, на което се раздадоха дипломите за успешно приключване на детската занималня и книжки за награди в различните категории.
За доброто настроение на празника допринесоха танцьорите от младия Клуб за народни танци към читалището с ръководител Янка Колева, които в една общност „Балканджии” изиграха кръшни български хора. С много настроение беше приет и танцът на малките хлапета „Маслинките” от детската занималня към читалището и най-вече участието на Младежка фолклорна формация „Фолклорен дух” към НЧ ”Христо Смирненски-1949” в кв. Русевци. Песните и танците продължиха вече без дъжд до късно през нощта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни