„Да даряваш значи да си щастлив”

Топ новина! Tanya-Hristova,-zad-neya-sa-Rositsa-Bak-rdzhieva-i-aleksand-r-aleksandrov
Таня Христова, зад нея са Росица Бакърджиева и Александър Александров

Какво всъщност е доброто, колко важно е да си съпричастен, как подадената ръка дава сили и смисъл да
продължиш напред дори и в най-трудните моменти - воден от любовта. Отговорите на тези въпроси изпълниха със съдържание, много топли емоции и човешко добротворчество неделната сутрин в СЗ „Орловец”.

 В рамките на националния хандбален турнир при 14 и 16 годишните момичета и момчета „Да се срещнат най-добрите” се проведе и второто обучение в Габрово инициирано от Фондация „Играй с развитие” - „Деца учат деца да правят добри дела“.
Теренът в залата се оказа тесен да побере най-младите хандбалисти на габровските клубове „Бъки” и „Чардафон, заедно с участниците в турнира на „Най-добрите”, акробатите от „Акро Арт”, малките джудисти на „Джудо клуб Габрово”, футболните надежди на „ДЮФК Янтра 2013”, спортистите от баскетболен клуб „Чардафон Орловец” - всички те обединени от желанието да научат повече за създаването на добри каузи, благотворителността и толерантността между хората и чистото човешко щастие от акта на даряване.
В ролята на ментори влязоха господин Александър Александров Главен мениджър на корпорация „Развитие” и
Председател на управителния съвет на Фондация „Играй с развитие”, Кметът на Община Габрово Таня Христова и Президентът на Българска Федерация Хандбал Росица Бакърджиева. По увлекателен за децата начин, всеки от тях отправи послание, личен пример и сподели своя история за приятелството, помощта и доброто - всичко това онагледено и с видеоклипове и музика на екрана в залата. В искрен диалог своето разбиране и стремежи да са полезни споделиха на свой ред малките доброволци-добротворци от всички спортни клубове.
Безспорно най-вълнуващ беше моментът, когато думите се превърнаха в дела и повече от 30 габровски деца и
младежи в неравностойно или затруднено положение бяха дарени: със спортна екипировка, с облекло, със стипендия, с ваучери за храна и транспорт, с осигурено отопление за следващия зимен сезон за домовете им под формата на предоставени дърва за огрев. Всяко семейство получи най-необходимото според подадената информация от социалните институции в града, а финансовата подкрепа това да се случи бе в лицето на г-н Александров и корпорация „Развитие”, в размер над 7 000 лв.
„Запомнете, парите не са всичко. Не са важни ако не дават щастие!” - изтъкна той пред младите спортисти и
подчерта изключителната си радост като баща, че има възможност да подари от сърце абитуриентската рокля на дъщеря си - по нейно желание, на едно габровско момиче за да бъде и да се чувства ослепителна на своя бал след месец. На финала събрали безброй усмивки, взаимна обич и доброта, всички участници в събитието се отправиха навън за да отбележат заедно днешния 22 април - световен ден на Земята. В района на СЗ”Орловец” те посадиха семенцето на Доброто, което да расте и да се множи - под формата на дърво и множество прекрасни цветя.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото