Д-р Иванов: “2014 година беше трудна, но успешна за Севлиево”

	„Изминаващата 2014 година ни подложи на много предизвикателства – тя
Д-р Иванов: “2014 година беше
„Изминаващата 2014 година ни подложи на много предизвикателства – тя беше една от трудните за общинската администрация.“ С тези думи кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов започна анализа си за свършеното през годината от неговия екип на пресконферен

Кметът определи две основни причини за трудностите, които той и служителите от Общината е трябвало да преодоляват – природните бедствия, които нанесоха много щети на инфраструктурата в общината.
„И втората е икономическата обстановка и по-скоро действията, които предишното правителство предприе, разделяйки общините по неясни критерии. Такива като Община Севлиево бяха оставени на заден план и това не попречи да реализираме някои от заложените дейности“ - заяви д-р Иванов. Той беше категоричен, че въпреки тези препятствия и предизвикателства, почти всички заложени дейности в бюджета на Община Севлиево за тази година са изпълнени, което пък я прави успешна.
Като доказателство на тази оценка кметът представи подробен анализ на всички дейности в Общината, за които са разходвани публични средства. Той започна с дейностите в хуманитарната и социална сфера, както и за образованието, които са били приоритет на Общината в бюджета за 2014 година.
През годината са извършени инвестиционни разходи в общ размер на 12 694 259 лв., в това число средства от Европейския съюз – 10 794 463 лв., целева субсидия от Републикански бюджет – 1 341 633 лв., други целеви средства – 357 887 лв.
За изпълнение на капиталовата програма на Общината със средства от целевата субсидия от държавния бюджет са изразходвани 828 970 лв. за основни ремонти на общински пътища; 82 500 лв. - за основни ремонти на учебни и детски заведения; придобиване на дълготрайни активи за социалните заведения в размер на 30 000 лв.; основен ремонт на Спортна зала „Дан Колов“- 43 800 лв.; доизграждане на приют за безстопанствени кучета в местността Драгелиците – 30 960 лв., и др.
Изграждане на система за управление на улично осветление в села - Сенник, Петко Славейков, Кормянско и град Севлиево – 29 838 лв.
Особено място беше отделено на дейностите в областта на културата в общината през 2014 година, за които са изразходвани общо 113 хиляди лева. Само в Дом на културата „Мара Белчева“ през годината е имало 118 изяви, което означава, че през три дни е имало културно събитие. Те са били посетени общо от 16 хиляди граждани, а Общината е похарчила общо 155 363 лв.
Анализът подсказа, че сериозна дейност през годината са имали всички културни институти на територията на Севлиево – Художествената галерия, Историческият музей, Градската библиотека, Духовия оркестър, които оформят един богат и интересен културен календар на общината.
Сериозно перо от общинският бюджет са заемали през годината и дейностите в социалната сфера не само за издръжка на социалните заведения, но и за подобряване на качеството на услугите, които те предлагат.
„Отговорно и разумно са разходвани публичните средства през годината“ - оцени кметът д-р Иван Иванов, след като представи с най-големи подробности за какво са харчени общинските средства през годината.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни