Четин Казак: „От присъствието на ДПС в Габровска област жителите могат само да извлекат ползи"

<p>Доскорошният народен представител от ДПС Четин Казак е отново сред
Четин Казак: „От присъствието

Доскорошният народен представител от ДПС Четин Казак е отново сред номинираните за народен представител от Габровския избирателен район. Очаква се след одобрение от Централния съвет на движението той да стане водач на листата. В предишния парламент Чет

- Г-н Казак, отново е издигната кандидатурата Ви за депутат и има всички шансове отново да бъдете избран.
- Да и искам специално да благодаря на всички общински организации на Движението за права и свободи от област Габрово – Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, които са ме номинирали отново за народен представител от Габровския избирателен район. Силно се надявам, ако листата бъде одобрена, отново да имам възможността да работя с нашите членове и  симпатизанти и да проведем една добра, позитивна, конструктивна и успешна предизборна кампания, в която да се опитаме да представим от една страна постигнатите резултати в краткия период, в който ДПС имаше за първи път свой народен представител от Габровска област и да поемем ангажименти за продължаването на започнатите инициативи и поемането на нови ангажименти към избирателите след парламентарните избори.
- Какви са изводите и поуките Ви от изтеклия, макар и непълен мандат?
- За мене беше чест и удоволствие да работя за жителите на област Габрово. Както знаете, аз имам вече доста натрупан опит като народен представител и затова мога с увереност да кажа, че да се работи за Габровска област наистина е много мотивиращо. Допадна ми изключително много манталитетът, отношението на гражданите на Габровска област помежду им и към техните избраници. Разбира се има много нерешени проблеми. Ние започнахме малко от малко да ги решаваме. Бяха решени някои много належащи проблеми, свързани например с напоителния канал от язовир „Крапец“, който беше разрушен и така се застрашаваха от суша три села в Севлиевската община. Успяхме с общи усилия да решим този проблем за щастие. Също така, благодарение на инвестиционната програма, която правителството на Пламен Орешарски одобри, бяха започнати не малко дейности по подобряване на инфраструктурата, но краткият период не ни позволи да изпълним докрай ангажиментите. Надявам се да съумеем да отчетем и да получим една позитивна оценка на постигнатото и да получим отново доверието на избирателите, за да можем да продължим изпълнението на обещанията и поетите ангажименти.
- Правят се най-различни прогнози за бъдещите коалиции след предстоящите избори. Какви са Вашите, с кого ще се коалира ДПС този път?
- Мисля, че е рано да се правят прогнози и да се чертаят коалиции. Сега предстои една гореща предизборна кампания. Надявам се тя да протече в конструктивен дух. В Движението за права и свободи сме си поставили високо летвата – да надградим постигнатото на предходните парламентарни избори и да получим една сериозна електорална подкрепа, която да ни позволи да имаме подобаващо присъствие в следващото Народно събрание и да станем незаобиколим фактор за формирането на бъдещата формула на управление. Оттам нататък какви възможни коалиции ще се появят, нека да оставим това на бъдещето, когато ще е ясно разпределението на силите в следващия парламент. Това, което можем да кажем отсега е, че в безпринципни коалиции ДПС няма да влиза и отречени модели, модели, които са доказали вече своя негативен ефект върху обществото, няма да подкрепяме и да позволим те да бъдат повтаряни.
- Какви ще бъдат приоритетите Ви в следващия парламент, ако бъдете избран за депутат?
- Приоритетите са да продължим да работим като една от най-сериозните политически сили за решаване проблемите на всички граждани на Габровска област. Надявам се и онези габровци, които досега са подхождали скептично и предубедено към ДПС, да се убедят, че от присъствието на ДПС в Габровска област жителите могат само да извлекат ползи. И от приноса, който ДПС би могло да има за решаването на проблемите в областта, от него гражданите биха имали само и единствено полза. Така че се надявам да има една позитивна кампания и да не бъдат повтаряни някакви стереотипи, противопоставянето да бъде захвърлено настрани и този път да убедим повече жители специално на община Габрово, че ДПС е партията, която също може да решава проблемите им.
- Служебното правителство се зае с мащабни кадрови смени. Как ще ги коментирате?
- Това е факт, достоен за съжаление. Не това е конституционно отредената роля на едно служебно правителство, а да осигури плавния преход от едно легитимно избрано правителство към друго легитимно избрано правителство. Това правителство не е плод на народния вот. То няма политическа легитимност, за да предприема сериозни управленски стъпки или да прави кадрови промени с такъв размах, какъвто наблюдаваме в момента. С тях служебното правителство наистина излиза извън конституционната рамка. Силно се надявам тази тенденция да не се задълбочи и правителството да запази ролята, която Конституцията му е отредила. То трябва да подготви провеждането на едни честни, демократични избори, да осигури изпълнението на ангажиментите, които държавата е поела вътре и към нашите международни партньори, но не и да предприема дългосрочни политически и управленски решения, нито пък да прави кадрови промени и то в основни структури на държавата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни