Бойци на СК "Надежда" ще участват в Световното по киокушин във Варна

Водеща! Bootsi-na-SK--Nadеzhdaa-shtе-uchastvat-v-Svеtovnoto-po-kiokushin-vav-Varna
Виктор Меразов

Трима състезатели на местния клуб по киокушин „Надежда“ ще представят Габрово в VI-то Открито Световно първенство за юноши и девойки на KWU (Световния киокушин съюз). Шампионатът на планетата е в края на тази седмица във Варна и ще се проведе съвместно с II-то Европейско първенство по киокушин за жени, мъже и ветерани.

Възпитаниците на треньорите Красимир Илиев и Йонко Иванов, които ще излязат на татамитата в Двореца на културата и спорта, са Виктор Меразов, Боян Василев и Моника Стоянова, като за последните двама това ще бъде първо участие на подобен форум.
Виктор ще се бори за призово класиране при юношите на възраст 14-15 години, категория до 50 килограма, в която ще премерят сили общо 22-ма състезатели от Армения, Беларус, България, Грузия, Германия, Иран,
Япония, Казахстан, Русия, Таджикистан, Тунис и Украйна. В същата възрастова група при девойките ще участва Моника Стоянова. Нейната категория до е 60 килограма, а в нея са записани още 10 състезателки от Армения,
Великобритания, Япония, Казахстан, Русия, Сърбия, Украйна и България. Боян ще дебютира при момчетата на възраст 12-13 години, в категория до 40 килограма. 25-тима са участниците в нея, представители на Армения, Беларус, Иран, Япония, Казахстан, Латвия, Румъния, Русия, Таджикистан, Украйна и България. Заедно с тримата габровски бойци във Варна ще бъде и треньорът Красимир Илиев. Световното първенство при юношите и девойките ще започне на 7 декември (петък). Срещите ще се провеждат паралелно на цели 6 татамита и двубоите ще се излъчват директно в интернет. В събота, 8 декември, от 9 часа ще започнат полуфиналите и финалите. В последния ден от големия карате киокушин уикенд във Варна (неделя, 9 декември) ще се проведе Европейското първенство за жени, мъже и ветерани.
Над 1000 състезатели, треньори и съдии от цял свят вече са в България за състезанията. Днес ще се проведе пресконференция за медиите с ръководителите на световните карате киокушин федерации. От сутринта започва и кантарът за състезателите, а от 14 до 16 часа ще се състои съдийски семинар с шихан Рамил Габассов (член на Борда на директорите на KWU и председател на Руски съюз на бойните изкуства.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото