Боряна Шенкова и Ясен Пенчев са номинирани от фондация „Бербатов"

	Четвъртокласничката в „Райчо Каролев“ Боряна Шенкова и малкият художник от
Боряна Шенкова и Ясен Пенчев с
Четвъртокласничката в „Райчо Каролев“ Боряна Шенкова и малкият художник от Габрово Ясен Пенчев са сред номинираните талантливи деца на България за членове на „Клуб 2014 година“ от фондация „Димитър Бербатов“.

Боряна Шенкова е предложена заради изявите си в сферата на математиката. През 2014 година момичето спечели първо място в Областния кръг на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ и участва в националния кръг. Боряна се класира на трето място в 

регионалното класиране във Велико Търново на XXI Националното Великденско математическо състезание на 12 април и на първо място в регионалното класиране в Габрово на XX Национално математическо състезание „Хитър Петър“ на 11 октомври. Математичката завоюва още престижни награди: второ място - IV клас в XIV Областно математическо състезание „Цвятко Самарджиев“ – Габрово, трето място - IV клас, регионално класиране - Габрово от XXIII Национален математически турнир „Черноризец Храбър“ - 1 ноември. Боряна участва и в много други състезания през 2014 г., в които също зае челни места. Тя е член на "Клуб 2012"и "Клуб 2013" на Фондация „Димитър Бербатов“.
Деветгодишният талант Ясен Пенчев е номиниран под номер 49 в раздел „Изобразително изкуство“ на сайта на фондация „Димитър Бербатов“. За неговата подготовка се грижи художничката Елиза Ковачева. Ясен е ученик в трети клас на СОУ „Райчо Каролев“ и член на „Клуб 2013“ на фондация „Бербатов”. Номинацията му за 2014 година е заради завоюваните многобройни награди на неговите рисунки. Ясен е носител на първа награда в Националния конкурс за детска рисунка „Детство мое – реално и вълшебно“ в Ловеч. Първото място момчето печели и в раздел „Рисунка“ на Националния конкурс за детска рисунка „Приказките“ във Варна, както и в Общонационалния конкурс за рисунка и фотография/фотоколаж „Победи опасността!” в София. През 2014 година Ясен завоюва първо място в жанр ”Живопис” на Общонационалния конкурс за произведения на изкуството, изработени от талантливи деца – София.
Ясен се изявява и в международни конкурси и печели втора награда на тема ”Книги” в Международния месечен онлайн конкурс за детска рисунка на галерия “Look and Learn” - Лондон (Великобритания) през август 2014 г. “Look and Learn” е една от най-големите в света онлайн галерии за детско изобразително изкуство на деца от цял свят, която всеки месец провежда международни конкурси за рисунка по зададена тема. Името на Ясен е вписано в Почетната книга „Дарования и постижения” на Община Габрово за 2014 г. Ясен спечели още много други награди, някои от които са: „Eco Friend Prize” в Международен екологичен конкурс за детска рисунка, проведен в Токио (Япония). Габровчето е единственото дете от България, което през 2014 г. получава престижната награда Eco Friend Prize. Той получава и награда “Star Artist” в Международен онлайн конкурс за детска рисунка „Picasso Art Contest 2014“. Това е най-високото отличие в конкурса. В състезанието участват деца от цял свят на възраст от 6 до 19 г. Ясен е носител на трета награда в Международен месечен онлайн конкурс за детска рисунка на галерия “Look and Learn” - Лондон (Великобритания), както през февруари 2014 г. с тема ”Минотавър”, така и през април 2014 г с тема ”Дизайн на тениска”.
През миналата година Художествената галерия „Христо Цокев” в Габрово организира самостоятелна изложба с творбите на Ясен и неговата по-малка сестра Вяра.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни