Борис Вангелов (ВМРО) е четвъртият депутат от Габрово

Топ новина! <p>РУЖА ЛЮБЕНОВА със снимка на Борис Вангелов! Борис Вангелов Борисов
Борис Вангелов (ВМРО) е четвъртият депутат от Габрово

РУЖА ЛЮБЕНОВА със снимка на Борис Вангелов! Борис Вангелов Борисов (ВМРО) от листата на Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО” ще бъде четвъртият народен представител от Габрово в новоизбраният парламент. Другите двама са от ГЕР

Официално мандатите в Габровския избирателен район са четири, но има и пети... Кой е той?
РУЖА ЛЮБЕНОВА

със снимка на Борис Вангелов!

Борис Вангелов Борисов (ВМРО) от листата на Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО” ще бъде четвъртият народен представител от Габрово в новоизбраният парламент. Другите двама са от ГЕРБ и един – от БСП.
Вчера Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от извънредните парламентарни избори на 26 март т. г. Според тях ГЕРБ получава 95 депутатски кресла, БСП - 80, Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО” - 27, Движението за права и свободи - 26 и „Воля“ - 12 мандата.
Официално потвърждение за избора на Борис Вангелов като депутат вчера направи и Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия в Габрово.
За първи път партия ВМРО праща свой представител в Народното събрание от името габровските избиратели. Борис Вангелов е включен в листата на патриотите по предложение на градската организация на ВМРО в Габрово, с представител Тодор Тодоров.
Новият депутат не е непознат на габровци. Той беше водач на листа в Габровския избирателен район и на парламентарните избори, които се проведоха на 5 октомври 2014 г. Тогава беше кандидат от името на Патриотичния фронт - НФСБ И ВМРО. Ще припомним, че малко не достигна , за да влезе в парламента – за коалицията гласуваха 3 969 или 7,289% от избирателите в областта. Тогава четвърти депутат от района стана Четин Казак от ДПС, което пък вдигна габровци на протести.
Борис Вангелов е роден на 4 април 1972 г. в Стара Загора.Член е на ВМРО от май 1990 г. Завършил е право и история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Дълги години беше областен координатор на ВМРО за Габровска и Търновска област. До изборите беше председател на Агенцията за българите в чужбина. Сега е в отпуск.
Вчера „100 вести“ не успя да разговаря с Вангелов, защото е болен. Но обещанието му е, че ще го стори идната седмица, а веднага след полагане на клетва н новото Народно събрание ще бъде на разположение на габровци.
Впрочем, вчера се оказа, че Габрово има още един, неофициален депутат. Става дума за избраният в Шумен Емил Димитров – Ревизоро,който обаче е записан като адвокат в Габровската адвокатска колегия. Ръководството на Районната избирателна комисия в Габрово бе единодушно, че той с право може да бъде считан и за половин депутат от Габрово. „Винаги е бил отзивчив и ни е помагал, особено по време на последните избори. Подкрепял е идеите ни. Чрез него е другите габровски депутати смятаме да предложим вижданията си пред комисии и законодатели за едно по добро изборно законодателство“, обясниха от РИК-Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни