Бедстващият щъркел се оказа бутафорен

<p>Бедстващият щъркелът, за който разказа в „100 вести“ габровецът Ангел
Бедстващият щъркелът се оказа
Бедстващият щъркелът, за който разказа в „100 вести“ габровецът Ангел Цвятков в брой 6 от 10 януари 2015 г., не бил истински, а бутафорна отливка от тези, дето са за украса на дворове и градини.

Ангел Цвятков ни разказа емоционална история как отишъл да си нагледа обработваемото място срещу така наречения „виетнамски“ блок в квартал Трендафила и видял на комина на съседната постройка щъркел. Според Цвятков птицата явно търсела топло край комина и стояла там неподвижно. Той не смеел да се приближи на повече от 5 метра, за да не я изплаши и да отлети, но успял да я снима с мобилния си телефон. Освен това нарязал малко кървавица – това си носел за ядене, и налял вода с надеждата, че щъркелът може си хапне. И тъй като щъркелът си стоял там, човекът си тръгнал. Той дойде в редакцията да донесе снимка на щъркела, която приехме за доказателство, че историята е истинска. Ангел Цвятков изрази загриженост за оцеляването на птицата в този студ и помоли да се обадим където трябва, за да я спасят от гибел. Това и направихме, но от РИОСВ във Велико Търново ни отговориха, че птицата не бива да се пипа, че би могло да се хване, само ако е в безпомощно състояние – със счупено крило, крак и т. н. Така оставихме щъркела да се оправя сам в минусовите температури.
Хора от квартала обаче, след като прочели за случката във вестника, решили да видят щъркела, но били много разочаровани когато разбрали, че той не е истински.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Life is life

Към началото