"/> " />

Антонио надмина себе си за 80:67 срещу "Перестройка"

Водеща!
Antonio nadmina sеbе si za 80:67 srеshtu
Юношите са преобладаващата част от мъжкия тим на

Играещият треньор на мъжкия отбор на "Чардафон" Антонио Станков надмина в събота себе за поредната победа - този път над софийския "Перестройка" с 81:67.

Мачът от зона "Център" на BBL Баскетболна лига се игра в зала "Балканстрой" в Плевен, градът, в който Антонио научи тайните на баскетбола като възпитаник на Спортното училище и школата на местния "Спартак". Срещу "Перестройка", в който играе идеологът на Аматьорската баскетболна лига - габровецът Орлин Атанасов, пропуснал срещата, Станков надмина собственото си върхово постижение на коефицент за ефективност - 38, вдигайки летвата на 41. Внушителното число е резултат от стопроцентовата успеваемост от зоната за 3 точки - 5 от 5, и при наказателните удари - два от два, 7-те борби, 10-те асистенции и 4 откраднати топки. Антонио завърши срещата с 31 точки, реализирани за 36:28 минути игра. Лидерските качества на младия наставник бяха особено нужни в този мач, тъй като отстъстваха редица основни състезатели, начело с капитана Дисислав Дончев. В негово отсъствие с ролята на център се нагърби Георги Ненов, който спечели впечатляващите 15 борби, но се скъса да пропуска под коша, затова завърши срещата само с 2 точки и коефицент 9.

Далеч по-успешен бе юношата Димитър Тодоров - 17 точки, 2 тройки, 4 борби и коефицент 20.

Габровци решиха срещата от през първото полувреме - 26:20 в първата четвърт, 24:13 във втората. Разликата от 17 точки те поддържаха практически до края на мача, въпреки че загубиха минимално всяка една от последните две четвъртини. Иначе момчетата на Антонио бяха по-добри във всеки един компонент на играта - 22:11 точки след загуба на топката от противника, 11:9 при повторна стрелба, 10:2 точки от контратака. При това победата е особено ценна, защото петима от състезателите на "Чардафон", победили "Перестройка" в Плевен, са от юношеския състав на тима. Всеки един от тях завърши срещата с позитивен кошов актив и коефицент за  ефективност. До края на основния сезон габровци ще срещнат "Дрезден" (Дряново) и Delta Guard Predators (Плевен).

В Плевен "Чардафон" игра в състав: Кирил Кирилов (5 т., 1 коефицент за ефективност), Димитър Радев (10, 2), Цветомир Минев (3, 3), Иван Монев (4, 4), Росен Йорданов (8, 8), Антонио Станков (31, 41), Георги Ненов (2 ,9), Димитър Тодоров (17, 20)

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Баскетбол

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня