„Америка за България“ дари 150 000 лева на Обществения дарителски фонд

Топ новина! Amrika-za-Balgariya-dari-150-000-lva-na-Obshtstvniya-daritlski-fond
„Америка за България“ дари 150 000 лева на Обществения дарителски фонд
Фондация „Америка за България“ дари 150 000 лева на габровския Обществен дарителски фонд вчера, които трябва да се използват за финансирането на иновативни проекти на местната общност по програмата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“.

Фондация „Америка за България“ дари 150 000 лева на габровския Обществен дарителски фонд вчера, които трябва да се използват за финансирането на иновативни проекти на местната общност по програмата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“. Така фондацията спази обещанието си да подкрепи габровци в усилията им да се обединят и да работят, за да стане градът привлекателен за младите хора. На проведената наскоро в Габрово – на 23 и 24 февруари, Конференция на бъдещето на тема „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“ над 100 участници оформиха заедно визията за развитието на града през следващите пет години. Бяха определени 8 приоритета, върху които да фокусират усилията си. Това са: насърчаване на бизнеса и предприемачеството, развитието на културата, развитие на неформалното образование, масов спорт и свободно време, екология и зелено Габрово, развитие на туризма, брандиране и комуникационна стратегия и обединяване на общността. Именно в тематиката на тези осем приоритета трябва да се вместят и бъдещите проекти на габровци, които ще очакват финансиране. Местната общност също трябва да се включи във финансирането със собствен принос. Така че пред Обществения дарителски фонд стои нелеката задача да събере минимум още 30 000 лева, с които да допълни сумата за тази кауза.

Общественият дарителски фонд в Габрово е от първите създадени в страната. Той беше избран да получи дарението на „Америка за България“ без колебание заради своята 15-годишна история, през която е привлякъл за различни каузи над 1 милион лева дарения и външно финансиране. Фондът има безупречна репутация и активен кръг от съпричастни дарители.

Вчера на специалната среща в Дома на хумора и сатирата потенциалните автори на проекти, представители на неправителствени организации и различни сдружения и неформални групи бяха запознати със следващите стъпки в подготовката на проектите и кандидатстването за финансиране. Това ще стане в рамките на две сесии. Едната е от 15 април до 15 май, а втората ще бъде през есента, при положение че представените проекти на първата сесия не са достатъчни.

Дошлите на срещата аплодираха и най-атрактивната част от нея. Лично президентът на „Америка за България“ Нанси Шилър връчи големия чек за 150 000 лева на изпълнителния директор на Обществения дарителски фонд в Габрово Тихомир Галов.

„Съвместната работа при вас между Общината, бизнеса, нестопанските организации и гражданите е впечатляваща – каза в краткото си слово Нанси Шилър – и заради Обществения дарителски фонд, който вие имате и е най-старият в страната, събрал над 1 милион лева досега, ни давате увереността, че средствата, които отделяме както ние, така и местните дарители, ще бъдат използвани мъдро и прозрачно за целите и нуждите на общността. Целите, които вие сами си поставихте по време на Конференцията за бъдещето – да останат младите хора в града, да се развие предприемачеството, туризмът, биха помогнали този прекрасен град да стане още по-добър през следващите години.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото